Daca dedici zece minute in fiecare zi curateniei, vei putea avea casa ordonata si, de asemenea, nu va trebui sa muncesti de doua ori mai mult pentru a face curatenia generala in weekend.

Esti afara toata ziua si cand ajungi dupa atat de mult de lucru si probleme cotidiene, camera de zi, dormitorul si bucataria sunt o mizerie. Lucruri aruncate pe ici pe colo, haine murdare in afara cosului, vase nespalate de ieri… dar nu ai chef sa asezi nimic. Cu toate acestea, ai vrea sa ai casa ordonata.

De aceea, in acest articol va oferim cateva trucuri simple si practice pentru a realiza fara eforturi mari acest lucru.

Casa ordonata: misiune imposibila?

Mai ales cand avem copii sau cand petrecem multe ore la birou, este normal ca locuinta sa nu fie prea curata. De indata ce ajungi, iti lasi geanta, geaca si cheile oriunde. In plus, copiii nu isi pun deoparte jucariile si vasele si acestea  petrec ore intregi in chiuveta.

Desigur, nimanui nu-i place sa traiasca asa. Cu toate acestea, nu avem intotdeauna timp sa avem grija de ordinea si curatarea casei. Lipsa instrumentelor si cantitatea de sarcini zilnice pot duce chiar la o problema de anxietate, dupa cum sugereaza acest studiu al dr. J. Américo Reyes-Ticas.

Pentru ca, stiati ca, de fapt, a avea casa ordonata necesita un efort initial si apoi un angajament minim?

Aceste trucuri pentru a mentine mediile fixe si curate pentru mai mult timp vor fi foarte utile. Citeste.

Sfaturi pentru a realiza acest lucru

  1. Nu lasa dezordinea sa se raspandeasca in toata casa

Am putea spune ca maxima este „tulburarea atrage mai multa tulburare”. Acest lucru inseamna ca, daca, de exemplu, in camera ta exista lucruri intinse pe podea si altele in locuri gresite, aproape ca si cum prin magie acest lucru va fi „contagios” pentru alte medii.

Mintea functioneaza intr-un mod foarte ciudat. In loc sa ia masuri pentru a incerca sa faca casa ordonata, ea se va gandi: „Din moment ce deja acea haina nu e pusa la locul ei, pot arunca si aceasta haina oriunde prin casa “ !

Dimpotriva, daca intr-un sector al casei totul este la locul lui, mintea va dori sa  repete si  in alte colturi. Incercati si veti vedea.

  1. Il folosesti, il asezi la loc

 

  • De exemplu, atunci cand aduci cumparaturile acasa , scoate toate produsele din pungi si le depozitati in frigider sau dulap, dupa caz. In plus, pungile sunt pliate si aranjate in sertarul desemnat pentru ele.
  • Cand termini de mancat, iei lucrurile de pe masa si le duci direct la masina de spalat vase.
  • Daca ati incercat o fusta pe care nu doriti sa o purtati, o pui inapoi in dulap.
  • Cand hartia este terminata in baie, o schimbi cu una noua. Si asa mai departe.
  1. Nu acumula

Acest truc poate fi folosit pentru orice domeniu al vietii. Ceea ce nu functioneaza, asta nu impiedica. Cu cat ai mai putine lucruri acasa, cu atat va fi mai usor sa pastrezi casa ordonata. Minimalismul sau decorarea Zen sunt perfecte in aceste cazuri.

Trecerea unei carpe pe o masa goala nu este aceeasi cu o piesa de mobilier plina de ornamente, rame foto, obiecte decorative etc. In cazul in care camera ta nu a fost aglomerata cu lucruri, curatarea ar fi terminata intr-o chestiune de minute.

  1. Timp in functie de mediu

Este ziua ta de curatenie sambata sau duminica (ca a multor oameni)? Apoi, nu doriti sa-ti petreci o dimineata intreaga sau o dupa-amiaza intreaga  in spalare si ordine.

O modalitate buna de a evita acest lucru este de a defini timpul de care aveti nevoie pentru fiecare camera. De exemplu, 15 minute pentru baie, 20 de minute pentru bucatarie, 15 minute pentru camera de zi etc.

Puteti chiar sa setati o alarma. Veti fi mai eficienti si chiar veti profita de ocazie pentru a face unele exercitii datorita curatarii temeinice.

  1. Sortati ceea ce este folosit cel mai intai

Care sunt mediile care sunt „cele mai la vedere” sau in care petreci mai mult timp? Poate e vorba de living sau de bucatarie, poate de camera de studiu  sau de sufragerie. Incepe cu acestea .

Amintiti-va ca, daca aceste locuri  sunt ordonate, atunci veti avea mai multa energie pentru a curata si  altele. In acest fel totul va fi mult mai usor.  Viyogo.ro este un magazin complet, in care poti gasi numeroase produse utile.

  1. Distreaza-te in acest proces

Cine spune ca curatarea si aranjarea casei trebuie sa fie plictisitoare si obositoare? Puteti face foarte distractiv cu actiuni mici.

De la cumpararea manusilor colorate la containere vintage pana la inovarea cu produse de curatare de casa. Exista o lume a optiunilor.

Si, desigur, cel mai eficient dintre toate: Pune muzica! Puteti crea o lista de muzica buna  pentru a dansa si a canta in timp ce faceti curatenie.