Echipamentul de antrenament și mediul oferit de sala de fitness reprezintă o oportunitate excelentă de a vă remodela corpul într-un mod complet personalizat. Iată câteva rutine de antrenament care vă pot ajuta să obțineți rezultate pentru diferite obiective. Dacă vrei să afli care sunt acestea, citește mai departe!

Antrenamente de forță

Scopul principal al antrenamentelor de forță în sala de sport este creșterea masei musculare, folosind gantere și diverse aparate. Pentru un antrenament bine structurat, creșteți treptat greutățile și numărul de repetări. Încălziți-vă întotdeauna cu o greutate mai mică la început. Vizați diferite grupuri musculare și dezvoltați-vă corpul în mod uniform. În plus, urmăriți întotdeauna executarea corectă a exercițiilor și acordați atenție menținerii unei poziții corecte pentru a evita accidentările și întinderile musculare. Exerciții eficiente cu greutăți includ, dar nu se limitează la, ghemuiri, flotări și ridicări de greutăți. 

Cardio 

Exercițiile cardio sunt o modalitate excelentă de a îmbunătăți rezistența, de a arde grăsime și de a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară. Diferitele tipuri de exerciții cardio vă ajută să vă mențineți motivația, prin adăugarea varietății la rutina de exerciții fizice. Schimbarea intensității, cum ar fi antrenamentul pe intervale, poate fi chiar mai provocatoare decât menținerea unei sarcini constante. Printre aparatele de fitness, excelente pentru antrenament cardio, se enumeră aparatele eliptice, benzile de alergare, aparatele de vâslit și aparatele de scări. 

Exerciții de core

Întărirea mușchilor „core” este foarte importantă pentru o bună postură, sănătate generală și stabilitate. Mușchii-core sunt mușchii profunzi din trunchi, așezați ca un fel de corset, care stabilizează partea inferioară a coloanei vertebrale și ajută, de asemenea, la alinierea corectă a bazinului.  Exercițiile cele mai populare, destinate pentru întărirea mușchilor-core, includ planking-ul, răsucirea rusească sau ridicarea picioarelor în decubit dorsal. Un exercițiu foarte prietenos cu coloana vertebrală este gândacul mort (dead bug), în care vă întindeți pe spate și coborâți alternativ brațele și picioarele, ridicate anterior. În timpul tuturor exercițiilor de core, este foarte important să vă păstrați talia dreaptă. 

Flexibilitate și recuperare

Flexibilitatea și recuperarea sunt esențiale în sport, nu doar pentru sportivii de performanță. Creșterea flexibilității îmbunătățește performanța și reduce riscul de accidentare.

De aceea, merită să faceți întinderi în mod regulat la sfârșitul antrenamentelor și să folosiți o rolă SMR sau o rolă de spumă pe zonele deosebit de tensionate ale corpului, ceea ce ajută la relaxarea stratului de țesut conjunctiv care implică mușchii. Încălzirea dinamică este recomandată înainte de antrenamente și este recomandată menținerea pozițiilor de întindere timp de câteva minute doar după efort fizic. Cursurile de yoga sau Pilates sunt deosebit de eficiente pentru relaxarea activă. 

Sălile de sport sunt special concepute pentru ca fiecare să găsească programul de exerciții care i se potrivește cel mai bine. Pentru a vă menține corpul echilibrat, puteți combina diferite tipuri de exerciții fizice. Dar, indiferent de tipul de exerciții pe care îl alegeți, important este ca acestea să vă apropie de obiectivele dumneavoastră și să vă facă plăcere.