Asa cum actul nasterii este atat de natural, la fel este si actul mortii; cu toate acestea, moartea unei persoane este unul dintre cele mai devastatoare evenimente pentru familie si prieteni, deoarece reprezinta o pierdere completa si ireversibila.

Si tocmai in acel moment dureros, cand luarea deciziilor nu este in intregime asertiva si nu este cel mai bun moment pentru a te agita. De aceea, inainte de a avea nevoie sa angajati un serviciu funerar, este convenabil sa va informati si sa stiti cum functioneaza aceasta piata pentru a evita ca, atunci cand vine momentul, afectarea sa fie doar morala si nu economica.

Agentiile funerare ofera diferite bunuri si servicii in functie de nevoile specifice. In acest moment, trebuie remarcat faptul ca alegerea tipului de serviciu funerar va depinde de credintele religioase, obiceiurile si chiar dorintele pe care, la momentul respectiv, persoana si le-a exprimat inainte de a trece.

In acest articol va vom spune in ce constau si costul unora dintre serviciile funerare imediate, astfel incat sa aveti o referinta la momentul in care veti avea nevoie de el. Dobandirea serviciului potrivit va va permite dumneavoastra, familiei si prietenilor, sa va concentrati doar pe a face fata durerii.

Mortalitatea in numar

Din cauza imbatranirii populatiei, cererea pentru aceste servicii este concentrata la persoanele cu varsta de peste 85 de ani, unde s-au inregistrat majoritatea deceselor .

In ceea ce priveste oferta serviciului, date din Registrul Statistic exista multiple astfel de centre funerare care pot ajuta in asemenea momente.

Pentru mai multe informatii despre preturi, reduceri, promotii, indicatii si servicii suplimentare, va recomandam sa mergeti direct la furnizorul produsului si / sau serviciului si a cereti oferta.

De asemenea, ritualul de inmormantare organizate de servicii funerare Sector 6 este momentul de ramas bun.

In plus fata de costul serviciului funerar, luati in considerare costul pentru mormant, nisa sau sertar pentru eliminarea ramasitelor, in mod regulat care nu sunt incluse in pachetele de baza.

Daca nu aveti resursele necesare, cautati daca exista programe de asistenta sociala in entitatea dumneavoastra care ofera, printre altele, sprijin si donatii in natura persoanelor care au decesul unui membru al familiei si nu au resurse economice pentru a acoperi cheltuielile de inmormantare.

Furnizorii de servicii funerare, fie pentru utilizare imediata sau viitoare, sunt supusi legilor si reglementarilor pe care trebuie sa le respecte pentru a-si oferi serviciile.

Drepturile dvs.

Se specifica drepturile dumneavoastra in calitate de consumator de servicii funerare. Aici le descriem:

  • Cunoaste cu precizie si oportunitate costurile, caracteristicile si alti termeni stabiliti, pentru contractarea in scris a bunurilor si serviciilor funerare sau numarul de identificare al produsului achizitionat.
  • Optiunea de a primi catalogul informativ (in unitate sau electronic), cu privire la toate serviciile pe care le ofera, cu informatii detaliate cu privire la caracteristicile si preturile finale ale acestora, inclusiv taxele, defalcarea, dupa caz, a valorii majorarilor, reducerilor si cheltuielilor suplimentare. Un centru funerar pune la dispozitie o multitudine de servicii , necesare in asemenea situatii.

Ce ritual funerar se practica in Coreea de Nord?

Sotia fiului cel mare va fi responsabila de mancare si de pregatirile pentru slujba principala de inmormantare si poate cere ajutorul rudelor familiei care vor veni sa ajute la aranjamente si la pregatirea mancarii pentru numerosii invitati care vor veni. sa-si aduca omagiul si sa castige sau sa mentina o anumita relatie cu familia, asa cum este descris de filmul premiat din 1996, Chukje (tradus Festival).

De asemenea, cadavrul va fi spalat in apa de tamaie si imbracat in haine de inmormantantare. Apoi, dupa ce se astupa cu bumbac in urechile si nasul mortilor si au fost puse monede peste ochi, gura se va umple cu trei linguri de orez. Fiecare lingura este data cu o declaratie ca va reprezenta mult mai mult, urandu-i defunctului o viata de apoi plina de belsug. Trupul va fi legat din cap pana in picioare cu giulgii in sapte straturi si pus intr-un sicriu, care este legat in trei locuri prin fasii lungi de panza, cu o saltea sub corp, o patura care acopera trupul si hainele defunctului umplute.

In perioada imperiala, pentru o inmormantare regala, slujitorii trebuiau sa faca instrumente decorative, cum ar fi hartie groasa, lemn, covorase de paie si tesaturi de bumbac pentru ceremonia funerara.

De asemenea, se crede ca, pe masura ce persoana decedata este dusa intr-un sicriu din casa lor la locul de inmormantare, ca pragul usii prin care ies din casa reprezinta granita dintre aceasta lume si viata de apoi.

Coreea a devenit colonie a Japoniei in august 1910, iar in iunie 1912, guvernatorul general japonez a anuntat „Ordonanta de control al mormintelor, incinerarilor, inmormantarilor si incinerarii” (jp. Bochi kasō maisō oyobi kasō torishimari kisoku), prin care se instituie cimitire publice si incinerare.

Dupa cum noteaza Biontino, „Aceste politici au vizat imbunatatirea sanatatii si igienei, dar au fost considerate necesare si din preocuparea fata de spatiu: mult teren arabil a fost ocupat cu morminte”, desi, facand acest lucru, „autoritatile japoneze au contestat nu numai problemele seculare, dar a atacat si spiritualitatea coreenilor”.