Sa va zic. Acum doi ani mi-am facut overdraft. L-am privit ca pe un surplus financiar, ca pe o economie a bancii in contul meu. Si cum se evapora apa din balti cam tot asa s-au evaporat si banii din overdraft.  Banii din acest fabulos credit nu au fost economii de zile negre, ci economii de sezon: de weekenduri, multe weekenduri la mare, rochite, fustite, sandalute, concediu la mare etc.

Economii de sezon estival: adevar sau provocare?

Anul acesta m-am hotarat: incep din primavara sa strang bani de vara. Cum? Cat? De unde? In ce fel? Intrebari de folos ar fi acestea. Asadar ale mele economii de sezon vor deveni realitate, dupa ce vor trece de stadiul de mareata si grea provocare. Mi-am planificat deja cateva weekenuri din vara plus concediul. Si evident ca fara economii nu o sa pot reusi sa  imi duc la bun sfarsit aceste planuri. Si tu vei urla acum catre monitor: „Cuuummm? Cum reusesti sa faci economii de sezon???”.

O vacanta de vis de multe ore cere economii

 

 

Cai de succes pentru economii de sezon estival

Totul in jurul nostru este de la scump in sus. Cum poti sa iti pregatesti portofelul pentru zilele de vara si soare si mare? Pai…solutiile sunt simple. Analizeaza-ti intr-o saptamana cheltuielile zilnice. La ce poti renunta? Poti renunta la ceva? Sunt sigura ca poti! Mi-am dat seama ca banii multi vin din pasi mici. E soare afara, e primavara afara: renunta la taxi si mergi cativa pasi pe jos pana in statia de autobuz. Sau renunta o luna sa faci plinul la masina si ia metroul!

Fumezi? Cat fumezi? Redu numarul tigarilor. Treci la un pachet pe saptamana si la vara te poti apuca iarasi de fumatul tau intensiv. (Sfatul asta nu trebuie musai urmat! ;)). Manichiura, pedichiura, cosmetica! Decat sa dai banii, mai bine opteaza pentru o petrecere in pijamale cu fetele.  La final vei avea nu numai unghiile facute, dar vei fi si coafata! De moral nici nu mai vorbim…

Sala de fitness, masaj si SPA? Alearga in parca, scoate-ti mai des cainele la plimbare, obliga-ti partenerul in a-ti oferi un masaj, adu SPA-ul la tine in baie. Rochie noua pentru o ocazie speciala? Oricum o porti o data si dupa aceea o arunci intr-un colt de sifonier. Impruma de la o prietena!

Economii de sezon estival. Nu ai estival? Nu se poate!

Te-o fi lovit astenia de primavara! Nu poti sa imi spui ca nu ai planuri pentru vara! Si unde nu sunt planuri estivale nu gasesti motiv nici pentru economii estivale. Iti recomand doar sa nu uiti niciodata ca viata e o insiruire de surprize. Si atunci cand toata gasca de prieteni va fugi la munte, la mare cu berea in spinare, o sa vrei si tu sa te alaturi.  Asa ca hai repede: nu lasa pe vara, ce poti face primavara: economii de sezon.

Si daca vointa te lasa si daca te simti depasit de situatie, rascoleste prin amintiri. Adu-ti aminte de apa sarata, de varfuri de munte necucerite, de nisip, de jnepeni, de bronz de mare, de bronz de munte, de