motive sa-ti incepi o afacereCu multa hotarare, eforturi uriase si putin noroc, nimic nu este imposibil de realizat! Stim foarte bine ca piata muncii nu este tocmai ofertanta, iar salariile, de cele mai multe ori, lasa de dorit. Sfatul meu este sa nu te lasa descurajat de economia instabila. Un mic studiu de piata s-ar putea sa te convinga de faptul ca exista inca domenii in care cererea depaseste oferta, si, prin urmare, o afacere ar fi profitabila.

Cele mai bune motive sa-ti incepi o afacere

Dar o afacere nu se incepe cu una, cu doua… Presupune avantarea in necunoscut, parasirea zonei de confort, a serviciului stabil si venitului lunar fix pentru un viitor financiar nesigur.

Sa pui bazele unei afaceri este un pas mare si o decizie riscanta, dar exista cateva motive care merita macar sa incerci:

1. O idee geniala

motive sa-ti incepio afacere o idee genialaO idee geniala este un motiv intemeiat sa-ti incepi o afacere!  Daca te-ai saturat de programul de la 8 ore, de luni pana vineri, de monotonia locului de munca si nemultumirile salariale, ai face bine sa incerci sa vii cu o ideea de afaceri exceptionala. Stii ca o idee este geniala daca:

  • originala;
  • realista:
  • profitabila;

Pentru a-ti transforma ideea intr-o afacere profitabila, foarte important este sa identifici o nevoie de consum care nu este satisfacuta sau care este insuficient satisfacuta.

 

motive sa-ti incepio afacere profit mare2. Profit mare= venit mare

Atunci cand lucrezi pentru o companie venitul tau este limitat de salariul negociat la angajare si de evaluarea performantelor de catre superiori.  Daca ai propria afacere, in schimb, iti creezi oportunitatea de a-ti spori castigurile proportional cu eforturile depuse.

 

motive sa-ti incepi o afacere creezi locuri de munca

3. Creezi locuri de munca

Poate nu din primele luni, dar cu siguranta, o data ce afacerea ta va lua amploare, vei avea nevoie de angajati, iar de pe urma acestui lucru va beneficia intreaga comunitate locala.

 

motive sa-ti incepi o afacere fii propriul tau sef4. Esti propriul tau sef!

Majoritatea antreprenorilor iti vor marturisi sa nu ar mai putea, in veci, sa lucreze pentru altcineva. Probabil, pentru ca de la bun inceput a fost un chin pentru ei sa fie in subordinea altcuiva. Daca esti un lider innascut, nu-ti irosi talentul, deschide-ti propria afacere!

 

motive sa-ti incepi o afacere timp liber5. Mai mult timp liber

Chiar daca la inceput vei lucra nu 8 ore, poate 12, poate chiar mai mult, poate nu 5 zile pe saptamana, poate 7, iar profitul nu va fi pe masura, cu timpul lucrurile se vor schimba si iti vei putea organiza programul astfel incat sa ai mai mult timp liber. Important este sa nu te dai batut!

 

motive sa-ti incepi o afacere iti poti urma pasiunea

6. Iti poti urma pasiunea

Stim cu totii cat este de obositor sa faci o meserie care nu-ti place. Daca ai o pasiune, o poti transforma intr-o afacere. Asa vei imbina utilul cu placutul si te vei simti un om implinit.

 

motive sa-ti incepi o afacere motivul tau

7. Motivul tau?

In lista cu motive sa incepi o afacere se regasesc acelea despre care cred eu ca ar trebui s-o faci. Poate tu ai alte motive. Suntem tare curiosi care sunt! Impartaseste-ne si noua! 🙂