Sunt sigura ca nu-ti mai aduci aminte de cate ori ai fost intrebat „Ce vrei sa te faci cand o sa fi mare?”. Ar fi imposibil, avand in vedere ca parintii, bunicii, educatorii, profesorii, chiar si rudele indepartate uneori, au o placere exagerata in a pune aceasta intrebare si a se amuza la raspunsurile caraghioase ale celor mici. Tu iti mai aduci aminte ce-ti doreai sa te faci? Eu una, cel putin, am schimbat zeci de meserii pana cand mi-am dat seama ca in realitate lucrurile nu sunt asa cum mi-am imaginat, iar visurile… mi-au fost spulberate.

Cele mai bine platite joburi din Romania

Nu e deloc un lucru rau sa ai asteptari realizabile inca de la o varsta frageda. In definitiv, sa fim seriosi, cati dintre voi s-au facut musafiri, asa cum probabil isi doreau?

Unul dintre cele mai importante lucruri atunci cand vine vorba despre locuri de munca, este, cum probabil te asteptai, salariul. In momentul de fata cele mai bine platite domenii de activitate sunt:

  • inginerie si productie;
  • servicii bancare si financiare;
  • contabilitate si asigurari;
  • IT;
  • marketing si vanzari;

Joburile in domeniile sus mentionate pot depasi chiar si 100.000 de euro pe an.

 

1. Inginerie si productie

Este vorba despre un domeniu in care dicteaza productia de automobile din Europa Centrala si de Est. Romania este pe primul loc in regiune, iar un inginer automatist are un salariu de 30.000 de euro pe an, mai mult decat in Turcia, de pilda, unde acelasi post se plateste cu numai 26.000 de euro.

2. Servicii bancare

Desi a suferit restructurari in ultimii ani, domeniul bancar isi pastreaza posturile banoase. Cele mai bine platite posturi sunt cele de top si middle management: 4000 de euro lunar.

3. Contabilitate si asigurari

Domeniul contabil si al asigurarilor a devenit din ce in ce mai stabil. Chiar daca nu a inregistrat cresteri majore salariale, ramane unul dintre domeniile cu cele mai mari salarii: un director financiar are un salariu lunar de 9.000 de euro.

4. IT

O data cu evolutia tehnologiilor, in domeniul IT salariile au crescut cu 5-10%. Un director IT din Romania poate castiga pana la 53.000 de euro anual.

5. Marketing si vanzari

Unul dintre cele mai afectate sectoare de criza financiara a fost marketingul. Un director de vanzari si marketing castiga numai 54.000 de euro anual, in timp ce in tari precum, Turcia, Polonia si Cehia, salariul poate ajunge si la 100.000 de euro anual.

Cei care se declara pasionati de aceste domenii, se pot considera norocosi. Cu multa munca si perseverenta vor ajunge pe una dintre cele mai bine platite pozitii, intr-unul dintre cele mai bine platite domenii din Romania.