Fara a ne avanta in definitii complexe succesul nu este altceva decat atingerea unor obiective clar definite. Cu totii ne dorim sa avem succes, orice ar insemna aceasta pentru fiecare dintre noi: o familie frumoasa, o afacere prospera, o cariera infloritoare. Unii dintre noi reusesc, mai devreme sau mai tarziu, iar altii… nu. Oare unde gresesc cei din urma?

Lucruri pe care oamenii de succes NU le fac

Nu exista o reteta a succesului sau cel putin nu una singura, dar cu siguranta ai multe de invatat de la cei care au reusit. Iata 8 lucruri pe care oamenii de succes NU le fac niciodata:

1. Oamenii de succes nu asteapta niciodata momentul potrivit

Unul dintre secretele succesului este sa incepi inainte sa fii pregatit. Tu de cate ori ti-ai spus „Nu acum, nu este momentul potrivit.” ? Ei bine, afla ca acest moment oportun nu va veni din senin. Daca esti intr-adevar hotarat si stii ce ai de facut, momentul potrivit este acum.

momentul-potrivit

2. Oamenii de succes nu se eschiveaza

Oamenii de succes nu vor incerca niciodata sa scape de responsabilitati. A gresi e omeneste, pana la urma, dar un om de succes se va deosebi prin atitudinea sa fata de propriile erori si va recunoaste intotdeauna daca a gresit.

3. Nu le pasa ce cred altii

Un om de succes va sti intotdeauna ca este imposibil sa multumesti pe toata lumea si ca timpul si energia pe care le consuma gandindu-se la ce spun  sau cred altii despre ei pot fi folosite in moduri productive. Asadar, alege-ti prietenii cu grija si uita de restul!

4. Intai invata, apoi pun in practica

Un om de succes va cauta intotdeauna sa faca progrese atat in viata personala, cat si in afaceri, iar invatatul continuu este una dintre cele mai bune mijloace prin care te poti dezvolta. Atunci cand incetezi sa mai acumulezi cunostinte nu mai afli lucruri noi si, de regula, stagnezi.

invatare continua

5. Oamenii de succes isi pun intotdeauna intrebari

Niciun om de succes nu asimileaza o informatie fara a o trece prin filtrele propriilor cunostinte, idei sau principii sau fara a o verifica in prealabil. Asadar, oricat de oficiale sunt sursele pe care le folosesc, intotdeauna vor privi cu ochi critici si mai ales sceptici orice va ajunge la urechile lor.

 6. Cheltuie mai putin decat produc

Acesta este un principiu dupa care se ghideaza toti oamenii de succes. Cei mai bogati oameni din intreaga lume, desi au un profit mare, cheltuie mai putin decat castiga. In definitiv, daca nu stii sa-ti tii cheltuielile sub control, oricati bani ai avea nu-ti vor ajunge niciodata.

7. Nu fac multitasking

Desi este considerat o abilitate sa faci mai multe lucruri in acelasi timp, s-a dovedit ca, de fapt, multitaskingul scade productivitatea si limiteaza concentrarea si eficienta. Oamenii de succes isi folosesc toate resursele de care dispun pentru a-si duce sarcinile la bun sfarsit, pe rand.

8. Nu-si doresc perfectiunea

Oamenii de succes stiu ca perfectiunea este imposibil de atins si ca fiinta umana nu este infailibila. Atunci cand iti doresti irealizabilul vei avea intotdeauna sentimentul ca ai dat gres. Contureaza-ti scopuri indraznete, dar realiste!