Este delicios sa mananci totul din farfurie. Pentru a pregati mancarea si a fie mai gustoasa si utila, trebuie sa aveti atat oale si tigai cat si farfurii bune. Orice gospodina va spune cat de distractiv poate fi sa gatesti in bucatarie cu ajutorul unor vase confortabile, placute si frumoase.

Sa vorbim astazi si sa vedem ce fel de vesela alegem si ce este mai bine sa cumparati pentru bucataria dvs.

Vasele de gatit sunt clasificate in functie de materialul cu care sunt fabricate, de tehnologia de fabricatie si de aspect. Cumparand vase de mancare in bucatarie, in primul rand, trebuie sa stiti din ce sunt facute, ce puteti gati in vas si cum ne va afecta sau nu, sanatatea.

Avand in vedere deficientele diferitelor materiale pentru a pregati feluri de mancare, puteti evita o multime de probleme.

In vasele de mancare din aluminiu, nu se recomanda sa gatiti mancaruri picante si acide. Chiar si cu o usoara incalzire, chiar si acizii slabi si alcaliile distrug aluminiul, se formeaza sarurile sale, care sunt foarte daunatoare organismului. Cu toate acestea, fara vase de mancare din aluminiu nu puteti gati de exemplu terci de ovaz, deoarece produsele lactate sunt arse in recipiente emailate.

Ustensilele din otel inoxidabil, sunt foarte populare. Acest fel de vas este sigur. Otelul inoxidabil este rezistent la oxidare, este frumos, atunci cand se gateste in el, produsele nu isi pierd proprietatile, aroma si chiar vitaminele, ofera o depozitare fiabila pe termen lung. Dar nichelul continut in acesta este inca un alergen si poate provoca dermatoza. Nu folositi prea des astfel de ustensile.

Vase emailate bine testate. In astfel de vase de mancare puteti gati cina, stoca orice mancare, fara teama, puteti face salate sarate si marinate. Cu toate acestea, unul dintre principalele dezavantaje ale acestor ustensile este fragilitatea lor. Cu tratament inexact, apar fisuri de smalt. Prin ele, umiditatea penetreaza metalul si incepe coroziunea.

Sticla si placile ceramice rezistente la caldura sunt destul de sigure. In vasele de lut, mancarea a fost preparata din timpuri imemoriale; acest lucru a fost acceptat de multe popoare. Prin caldura devin si mai puternice.

Un lucru este rau: ceramica absoarbe grasimea rapid si este dificil de spalat. Si totusi, ceramica moderna si sticlaria nu sunt ieftine. Dar daca va puteti permite, foarte bine, sunt o optiune perfecta. Chiar inainte de a cumpara, asigurati-va ca este intr-adevar rezistent la caldura materialul si ca este un produs original.

In ultimii ani, pe piata au aparut placi cu acoperire polimerica non-stick. Acest fel de vase este non-toxic, inert chimic si, cel mai important, alimentele nu sunt arse in el. Dar daca incalziti vasul la o temperatura de 300 de grade (iar prajirea obisnuita are loc la o temperatura de 200-220 de grade), acoperirea polimerica incepe sa se descompuna, eliberand vapori destul de nocivi. Atunci cand lucrati cu astfel de vase, utilizati numai o spatula din lemn sau plastic.

Si, desigur, nu respingeti vasele de fonta. Desi sunt vase grele, alimentele gatite intr-un asemenea va nu se vor arde.

Farfurii

De departe cele mai bune farfurii sunt cele fabricate din portelan. Daca vrei sa ai o masa frumoasa, alege acest material pentru farfuriile din casa ta. Este un material de vita nobila si pe vremuri, doar cei instariti puteau avea in locuinte obiecte din portelan.

Farfuriile din portelan sunt usor de curatat, nu lasa mancarea sa se lipeasca de ele si plus de asta, nu mai au acel pret urias cu care eram obisnuiti. In lume, exista numeroase marci care produc ustensile pentru bucatarie doar din acest materil.

Seasons by Porcelite este locul in care vei gasi cele mai interesante farfurii si vei reusi sa ai seturi cat mai speciale.

 Exista de asemenea si variante mai slabe in ceea ce inseamna o farfurie, dar acestea pot fi foarte casante si se pot parge cu usurinta daca sunt folosite zi de zi.

Alegerea culorilor:

Culorile sunt variate in acest domeniu si poti alege dintr-o multitudine de modele, forme si culori existente pe piata insa… ai grija sa iti formezi un set din acelasi material si pe cat posibil, alege sa cumperi in varianta vrac. Iti poti personaliza un set intreg de farfurii alegand culori si modele asemanantoare sau de ce nu, cat mai diferite, pentru o masa surprinzatoare.

Concluzii:

La momentul actual, materialul cel mai bun pentru farfurii ete portelanul.

Alege pe cat posibil un produs care nu se sparge usor dar care este rezistent in acelasi timp la alimente fierbinti.

Nu te ghida intotdeauna dupa un pret mic, pentru ca vei risca sa ajungi acasa cu un produs care nu isi va duce la bun sfarsit functia de servire nici macar o saptamana.

Cauta un magazin de incredere care comercializeaza vase pentru bucatarie si verifica originalitatea produsului inainte de a cumpara.