Craciunul se apropie dar, pentru unele familii, poate deveni un adevarat chin, mai ales daca au o pisica acasa care atenteaza la frumosii brazi de lux. Dupa cum stii, pisicile si Craciunul de obicei nu se inteleg prea bine. Daca nu vrei sa ai de-a face cu o pisica care ajunge sa arunce bradul pe jos zi de zi, iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa eviti acest cosmar.

De ce sunt pisicile atat de fixate pe bradul de Craciun?

Sa iti dam un exemplu. Imagineaza-ti ca ajungi acasa si se dovedeste ca cineva din familia ta a cumparat ceva care, pentru tine, este nou. Care este primul lucru pe care l-ai face? Intr-adevar, ai vrea sa te uiti la lucrul respectiv. Dupa aceea, ai vrea sa-l atingi.

Ei bine, o pisica este la fel. Cand asamblezi copacul, primul lucru la care se gandeste este: Ce e acel lucru care nu era acolo inainte? Asa ca, curiozitatea o face sa se apropie, sa-l miroasa, sa vrea sa-l priveasca din toate unghiurile posibile, inclusiv din varf.

Ce sa faci pentru a preveni distrugerea bradului de Craciun?

  • Ancoreaza bine bradul de Craciun

Este secretul in multe familii cu pisici. Ceea ce fac ei este sa foloseasca o baza solida si sa puna greutati in asa fel incat, chiar daca pisica vrea sa-si incerce norocul ca alpinist, copacul sa ramana drept si sa nu cada.

  • Acopera baza cu folie de aluminiu

Pisicilor nu le place foarte mult folia de aluminiu. Din contra, au tendinta sa fuga de ea. Pune folie de aluminiu la baza bradului si sansele acestuia de supravietuire vor creste semnificativ.

  • Pune bradul fara decoratiuni cu cateva zile inainte

De ce? Ei bine, ca sa obisnuiesti pisica cu el. Si pentru a vedea si daca este suficient de ancorat sau daca va trebui sa legi copacul in toate felurile posibile, astfel incat pisica ta sa nu-l darame.

Dupa cateva zile, si pentru a vedea daca supravietuieste sau nu, incearca sa pui niste globuri din plastic, daca este posibil. Si astfel, decorezi in fiecare zi putin cate putin, pentru a vedea cum reactioneaza colegul tau blanos de apartament.

  • Scoate luminitele din priza!

Pisicile adora sa rontaie pe ele si le gasesc fara sa te astepti, asa ca incearca sa le ascunzi cat mai bine pentru a nu ajunge pisicuta la ele. Daca nu vei fi acasa, iar pisica ta ramane nesupraveghiata, nu lasa bradul aprins, s-ar putea sa te trezesti cu o problema foarte grava.

  • Adauga lemongrass

Marea majoritate a pisicilor urasc acest miros, asa ca vor sta departe de brad si vor lasa globurile si decoratiunile in pace.

Desigur, tine cont ca mirosul va disparea dupa ceva timp, asa ca va trebui sa il reinnoiesti aproape zilnic ca sa pastrezi pisica la distanta de bradul tau impodobit de Craciun.

Si, daca pisica ta tot nu iti va lasa bradul in pace, nu fi trist. Exista intotdeauna moduri de a te bucura de Craciun, fara a fi intotdeauna nevoie de un brad traditional pentru a face acest lucru.