alerta bani disparutiBanii mei, dati disparuti! O alerta frecventa…

Bun venit in Clubul Cheltuitorilor Uituci si Anonimi! Sa ne prezentam. Ma numesc X si sunt o cheltuitoare uituca! Cateodata, traiesc o adevarata drama: iau salariul, impart bani in stanga si dreapta si dupa 1-2 saptamani fac bilantul. Pe ce s-au dus banii mei?!

Alerta! E imposibil! Saptamana trecuta aveam suma x, azi mai am…urme ale ei. Ma gandesc, fac calcule si tot nu-mi iese! E clar, declar banii mei disparuti!

Banii disparuti? Nu te alerta, concentreaza-te!

Inainte de a pica in depresie (din nou!)  incearca sa te concentrezi si sa descifrezi corect misterul banilor tai dati disparuti!

There are lots of people who mistake their imagination for their memory.

Si parca incepi sa-ti amintesti…luna asta ai platit si datoria aia pe care o aveai, ai facut si cateva achizitii vestimentare, ca altfel nu se poate, ai iesit cam des in oras…si iata cum se recompune salariul tau ca un puzzle. Si totusi, tot nu-ti ies banii. Of, deja te-a ajuns stresul, te-a lasat memoria…dar mai grav este ca acum ce ti-a mai ramas trebuie sa-ti ajunga pana la urmatorul salariu.

Cand memoria te lasa si alerta te apasa – Cum sa-ti gasesti banii disparuti

Ok, ti-ai dat seama ca banii tai nu sunt disparuti, ci doar cheltuiti “iresponsabil” de catre tine; pe ce…nu mai stii exact. Intrebarea este cum faci pe viitor sa fii mai calculat?

Pai…tii o evidenta! Parca ti-ar placea sa vezi pe ce fereastra iti arunci banii in fiecare luna.

Si-atunci incepi sa-ti scrii pe hartie cand iti amintesti…dar, ghinion, hartia se pierde! Mai bine-ti notezi pe laptop cheltuielile importante…da asa vor ramane pentru ca nu-ti vei gasi niciodata ragazul sa faci calculul banilor “disparuti” si al celor ramasi si atat de necesari pentru restul lunii. Si mai mult: nu e nimeni care sa-ti dea alerta atunci cand te-ai intrecut cu cheltuiala, iar ea te-a ajuns mai repede decat iti imaginai!

Nici pastilele de memorie nu sunt raspunsul, nici lacatul la portofel, nici sa-i “ascunzi” de tine pe undeva prin propria casa pentru ca vei uita unde! Si-atunci ce facem?

Butonul de alerta cand declari banii disparutialerta bani disparuti

Din pacate, nu exista. Asadar, ori esti mai atent cu propriile economii, ori iti angajezi o contabila (dar asta ar insemna sa-ti permiti, si tocmai asta este problema majora), ori te-apuci serios de notat, calculat, subliniat, memorat! Ce bine-ar fi daca ar exista aplicatii care sa faca ele treaba pentru tine si sa apese butonul de alerta cand iti depasesti limitele. Macar de grija asta sa scapi si tu… Si aici intervenim noi si te salvam de la depresia financiara!