cheltuieli fixeCheltuieli fixe amenintate de…alte cheltuieli

Ieri am vazut cum ne “dispar” banii, astazi haideti sa-i recuperam, dezvoltandu-ne un sistem eficient de gestiune a lor! Sa incepem cu…rata la casa, rata la masina, asigurari, intretinere, lumina, apa, telefon, internet, toate aceste cheltuieli fixe de care, oricat te-ai stradui, nu poti scapa. Ai incercat vreodata sa pui pe hartie lista de cheltuieli fixe si sa vezi cam cati bani se duc, iremediabil, luna de luna?

Daca nu… poate ar trebui , pentru cat ti se poate intampla sa-ti cheltuiesti banii, din greseala, pe lucruri mai placute. Si-atunci, ce faci? Mai ales ca poate iti doreai si tu, alaturi de 85% dintre romanii cu varste intre 36 si 65 de ani, sa economisesti pentru a-ti face imbunatatiri locative anul acesta…

Cheltuieli fixe ce nu pot astepta – cum mai economisesti pentru altceva?

Cel putin asta ne spune un studiu relatat de Mediafax, care ne da si vestea trista ca peste 75% dintre romani au fost foarte stresati anul trecut din cauza datoriilor la banci. Insa, in 2011, s-a produs o schimbare de mentalitate: peste 50% dintre romani s-au orientat catre economisire pe cont propriu in detrimental creditelor la banca. Usor de zis, greu de facut…

Numarul romanilor care nu reusesc sa economiseasca deloc a crescut de la 69% in 2009, la 77%  in anul 2010, iar numarul celor care pun o suma de bani deoparte lunar s-a injumatatit fata de 2010, ajungand la 6%.

Prin urmare, romanii sunt dornici sa economiseasca, insa greutatile vietii de zi cu zi le pun piedici in drumul lor catre acest obiectiv. Asadar, cum ne organizam cheltuielile astfel incat, dupa ce ne achitam de cheltuieli fixe, sa ne mai ramana bani si pentru propriile planuri si dorinte?

Cheltuieli fixe si cheltuieli variabile gestionate eficient = bani pusi deoparte

Noi ne-am imaginat o aplicatie de buget personal care sa preia grija calculelor si a planificarii economiilor noastre si care sa ne indrume catre un obiectiv de economisire!

Fiecare dintre noi stie ce categorii de cheltuieli are, fie ele cheltuieli fixe sau variabile. De aceea, in aceasta aplicatie ai putea ti le organizezi in functie de nevoile tale, sa preconizezi cat vei cheltui in cursul unei luni si apoi sa vezi in ce masura ti-ai concretizat planurile. Mai mult, aceasta aplicatie ti-ar indica unde trebuie sa intervii, in cat timp si in ce ritm vei ajunge sa-ti indeplinesti obiectivul de economisire pe fiecare tip de cheltuiala in parte sau per total.

Iti vei putea planifica veniturile si cheltuielile, iar ele se vor transforma in grafice, tabele si planuri care nu doar ca techeltuieli fixe vor ajuta, dar vor face ca grija banilor sa capete un aspect mult mai placut si mai…practic!

Spre exemplu, luna aceasta ti-ai propus sa cheltuiesti suma x pe mancare si suma y pe distractie, in speranta ca in z luni vei ajunge sa economisesti atat cat iti trebuie pentru o vacanta mult asteptata (ca tot vine vara). Perfect! Nu trebuie decat sa-ti introduci veniturile si cheltuieli fixe si variabile, iar aplicatia te va indruma simplu si eficient catre destinatia ta de vis! 😉

Asadar, un ajutor de nadejde care iti va mai usura povara economisirii si te va ajuta sa devii mai  responsabil, mai calculat si mai..bogat! Ti-ar placea o astfel de aplicatie?