Aplicatii open source pentru crearea bugetului personal

Aplicatii open source – pur si simplu mai usor

Ne ajuta acest buget personal sau ne da inca o „bataie de cap” in vremurile acestea in care suntem deja atat de ocupati?

Bugetul personal sau familial poate fi un instrument foarte util, un pas important in crearea unui sistem eficient care sa te ajute sa scapi de datorii.

Buget Personal – Solutii prin aplicatii open source

Exista pe piata solutii care sa te ajute sa-ti administrezi singur banii, fara sa ai cunostinte economice sau financiare. Este vorba de aplicatii open source sau soft-uri gratuite, pe care le descarci si apoi incepi sa introduci datele tale. La ce bun?O vedere de ansamblu sau ‘holistica’ asupra veniturilor si cheltuielilor face diferenta intre o persoana aflata intr-o permanenta criza de resurse financiare si o persoana relaxata din acest punct de vedere.

Ce inseamna aplicatii ‘open source? Un soft pe care creatorul lui il pune la dispozitia tuturor.

De ce ar oferi cineva ceva gratuit? E simplu. Ca sa stopeze marile companii sa detina monopolul asupra unor solutii software.

Ca exemplu avem: dsBudget, o solutie offline. Vezi: http://sites.google.com/site/dsbudgethome/

Avantajele utilizarii unei aplicatii open source?

-Datele sunt stocate unde vrei tu(computerul tau, memory stick), nu exista log in;

-Ruleaza pe platforme diferite: Linux, Windows, Mac;

-Utilizeaza setarile calculatorului tau in ceea ce priveste limba si moneda curenta;

-Utilizeaza browser-ul tau ca interfata, dar nu se acceseaza internetul;

-Nu platesti nimic.

Dezavantaje utilizarii unei aplicatii open source?

-Nu poate fi accesat de pe telefonul mobil. De cate ori faci o cheltuiala, trebuie sa o tii minte si sa o notezi cand ajungi intr-un loc in care ai acces la aplicatie;

-In cazul cheltuielilor multiple (cheltuieli mai multe si facand parte din categorii diferite ca cele din perioada Craciunului), e posibil sa uiti o parte din ele. Si atunci o parte din munca ta a fost inutila;

-Dezvoltatorul aplicatiei este Soichi Hayashi. Foarte bine. Dar daca avem intrebari legate de modul de utilizare al aplicatiei sau eu stiu ce alta problema, ce facem? Ne rezolvam singuri problema pentru ca dl. Hayashi nu ne va ajuta cu nimic.

Vom reveni si vom ‘testa’ si o solutie online intr-un post viitor.