case ecologice

Case ecologice sau cum scapi de cheltuielile lunare

E clar: totul devine ECO. De la alimentatie la imobile, conceptual de “verde” se aplica in toate domeniile, lucru benefic atat pentru planeta noastra, cat si pentru…propriile buzunare. Ultima inventie verde este reprezentata de asa-numitele case ecologice, case care te elibereaza de factura la intretinere, transformand energia solara in curent electric. Si inca ceva: daca te orientezi spre astfel de case ecologice, beneficiezi si de un ajutor generos din partea statului.

Case ecologice – viitorul in materie de locuinte

Daca ai un teren in mijlocul pustietatii, adica intr-o zona neracordata la reteaua de energie electrica si nu-ti puteai ridica o casa tocmai din acest motiv, considera problema rezolvata si apuca-te de construit pentru ca vei beneficia de toate utilitatile necesare. Cum? Prin montarea de panouri fotovoltaice care capteaza lumina solara si o transforma in energie electrica, inmagazinand-o ulterior in baterii.

Nici macar iarna nu va trebui sa-ti faci probleme, deoarece apa calda si caldura nu-ti vor lipsi gratie aceluiasi procedeu cat se poate de prietenos cu mediul. Iar tu vei economisi sume considerabile luna de luna prin lipsa facturilor la intretinere si lumina, specialistii estimand o recuperare totala a investitiei initiale ca in aproximativ 15 ani.

Toate bune si frumoase, dar de unde faci rost de apa pentru aceste case ecologice,  pentru a o putea incalzi ulterior? Dintr-un put adanc aflat chiar in curtea casei tale, unde este montata inclusiv o statie de epurare. Apa va fi astfel una cu adevarat potabila, nu ca cea plina de microorganisme din apartamentele marilor orase ale tarii. Ce altceva iti mai poti dori?…

Case ecologice – o investitie inteligenta

…Bani pentru porni un astfel de proiect, nu-i asa? Ei bine, stai linistit, caci dat fiind faptul ca statul trebuie sa sprijine  initiative valoroase pentru mediul inconjurator, daca te hotarasti sa-ti construiesti o casa verde poti apela la…programul “Casa verde”, un program ce-ti ofera o reducere de 80% pentru un astfel de tip de centrala. In cazul in care vrei sa fii mai eco decat toti si-ti montezi si cateva panouri solare, costurile vor fi si mai mici, iar confortul – mai mare.

Pe scurt, tu vei fi propriul tau furnizor de utilitati pentru case ecologice. Iar daca-ti amenanjezi si o gradina micuta langa casa (pe care o vei uda tot cu ajutorul instalatiilor cu care este prevazut putul), poti spune ca ai adoptat un stil de viata cu adevarat eco!

Si sa nu uitam un aspect foarte important: in astfel de case ecologice nu-ti vei mai face griji ca apa calda se poate opri pentru o revizie de x saptamani pe timpul verii sau ca in plina iarna vei ramane fara caldura pentru a te “bucura” din plin de ea in luna aprilie, cum se intampla de obicei…