Costul unei reparatii auto poate creste rapid in aceste vremuri. Un sofer, desigur, nu se asteapta la acest lucru, prefera sa plateasca cat mai putin posibil.

Prin urmare, o piesa renovata este o alternativa excelenta la o parte noua si scumpa.

Majoritatea oamenilor sunt familiarizati cu o cutie de viteze reconditionata, dar piesele auto electronice pot fi, de asemenea, reconditionate astazi.

Pe langa pretul de achizitie, o piesa reconditionata are si alte avantaje.

Iata unul dintre aceste motive se rezuma la costul reparatiilor pentru piese!

Ce componente electronice pot fi reconditionate la o masina?

In ultimele decenii, masinile au fost din ce in ce mai mult echipate cu componente electronice.

Acestea sunt in principal sisteme care sporesc siguranta soferului si a ocupantilor, dar s-a schimbat foarte mult si in ceea ce priveste confortul.

Prin adaugarea acestei electronice complexe, o masina moderna are probleme mult mai specifice decat o masina fara aceste piese: in trecut, problemele erau in principal de natura mecanica, dar acest lucru se indreapta din ce in ce mai mult spre probleme electronice.

Ca urmare, s-au schimbat multe in atelier in ultimii ani si, prin urmare, si pe piata.

Cererea de reparatii electronice a crescut considerabil in ultimii ani. Ca urmare, companiile abordeaza aceasta cerere de modernizare a electronicelor auto.

Durata de viata mai lunga a componentelor electronice din masina ta

Desi producatorii testeaza temeinic daca o noua piesa este fiabila, pot aparea in continuare probleme pe termen lung care nu au aparut in timpul perioadei de testare.

Analizand cu atentie aceste probleme specifice, un specialist in reparatii poate imbunatati, de obicei, produsul pentru a elimina punctul slab.

In plus, reconditionarea nu numai ca trateaza defectiunea specifica, dar toate componentele slabe sunt inlocuite preventiv.

Toate acestea extind semnificativ durata de viata a componentelor electronice.

Prin urmare, companiile ofera de obicei o garantie de mai mult de 2 ani pe o parte renovata.

Costul reconditionarii in comparatie cu o piesa noua

De asemenea, am mentionat pe scurt: costurile de reparatii auto pot incepe rapid sa devina ceva de analizat, mai ales daca piesele electronice trebuie inlocuite.

Cu toate acestea, pretul unei piese reconditionate porneste de la 150 de euro in sus.

Aceasta este doar o fractiune din pretul unui produs nou.

In plus, o piesa reconditionata nu trebuie sa fie programata, ceea ce este uneori necesar cu o noua componenta cumparata. Acest lucru va costa mecanicul timp suplimentar, facand reparatia si mai scumpa pentru client.

Posibilitatea de a reconditiona aceeasi parte a masinii este, prin urmare, o alternativa excelenta.

O solutie durabila prin reutilizarea pieselor

In plus fata de durata de viata si costurile, tema „mediu” poate fi prezentata si ca un plus la reconditionarea unitatilor.

Reparand sau reconditionand o parte defecta si dandu-i o a doua viata, contribuiti la crearea unei economii circulare, pe termen lung, ceea ce nu poate fi decat un lucru bun pentru noi toti.

Cum se cumpara corect piesele auto?

O serie de persoane aleg sa cumpere piese auto de la reprezentanta lor de incredere sau pot alege sa mearga direct la producatorul masinilor. S-ar putea sa credeti ca este important sa cumparati piese de la producator pentru a va repara masina, dar ar trebui sa va ganditi si sa cumparati piese auto angro de pe piata de schimb.

In mod normal, piesele aftermarket sunt produse de alti producatori decat producatorul original al masinii, dar sunt concepute pentru a functiona cu o gama larga de marci si modele de vehicule. Puteti achizitiona astfel de piese de la un magazin de piese auto din apropiere sau le puteti cumpara de pe site-urile web   de inchidere a piesei auto pentru o reducere.

Urmatoarele sunt cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa luati in considerare achizitionarea de piese auto aftermarket. Puteti cumpara aceste piese la o fractiune din costul achizitionarii de piese de la producator.

Cumpararea de piese auto si repararea unei masini de catre un profesionist poate fi costisitoare, asa ca acesta este doar o modalitate prin care oamenii pot mentine costurile la un nivel scazut. Piesele cu ridicata va vor oferi ceea ce aveti nevoie fara a va epuiza bugetul.

In cazul in care doriti sa cumparati piese auto angro   de la producator, ar trebui sa luati in considerare un dealer sau un dealer autorizat. Daca nu aveti o reprezentanta in apropiere sau daca incercati sa reparati masina in weekend sau intr-o vacanta, atunci acest lucru poate fi greu de facut.

Daca doriti sa obtineti piese auto usor si rapid, ar trebui sa alegeti piese aftermarket. Apoi veti putea gasi piesele de care aveti nevoie oricand si oriunde aveti nevoie de ele. Acest lucru va face ca lucrul la masina dvs. sa mearga mult mai rapid si sa o puteti folosi cat mai curand fara sa fie nevoie sa asteptati.