Bunuri materiale – de domeniul trecutului.  Noua moda in asigurari

Acum ca asigurarea locuintei a devenit obligatorie, romanii si-au intors privirile de la asigurarea de bunuri materiale catre asigurarea bunurilor…de alta natura: de la evenimente importante, cum ar fi nunta sau botezul si pana la prieteni necuvantatori, totul este supus riscului…deci totul poate fi asigurat!

Iar daca anul trecut piata asigurarilor generale a scazut considerabil, unii romani considerand ca nu este atat de important sa-ti asiguri viata sau alte bunuri materiale valoroase, anul acesta piata incearca sa-si revina prin alte servicii si prin asigurarea bunurilor…de natura mai sentimentala. Nu-i lucru mic sa pui capul linistit pe perna seara, iar companiile de asigurari stiu asta si profita din plin.

Bunuri materiale, evenimente…fiinte – asigurari de la A la Z

Dupa moda lansata de vedete in scop publicitar, oamenii au inceput si ei sa-si asigure diverse parti ale corpului si, avand in vedere masacrul de pe sosele la care suntem spectatori pasivi zilnic, prin intermediul stirilor, nu este o idee rea: 2.300 de decese si peste 10.000 de victime din accidente auto – acesta este raportul anului trecut.

Si romanii au depasit asigurarea de bunuri materiale, extinzandu-si aria asupra…evenimentelor. Nu mai este o ciudatenie sa-ti asiguri un eveniment important cum ar fi nunta sau botezul pentru ca, avand in banii cheltuiti pentru organizarea unei astfel de zile…ghinionul te poate costa scump. Astfel, se pare ca politele pentru nunti sunt la mare cautare, ele incluzand riscul de anulare/ amanare din cauza conditiilor meteorologice, acela legat de sanatatea personajelor cheie ale nuntii sau cel de deteriorare a rochiei miresei. Ce suma primesti in caz de nereusita a evenimentului? In jur de 1000 de euro.

Safety doesn’t happen by accident.

Daca ai un animal de casa, stii ca ai da toata bogatia din lume sa-i fie bine…si acum ai ocazia. Catelul, pisica, purcelul, tarantula (am vazut ca se poarta), orice prieten din lumea necuvantatoarelor ai avea, poate reprezenta un obiect al unei asigurari. Prima anuala pentru un catel scump, la propriu si la figurat? 5 – 10 euro.

Bunuri materiale sau pericolele ce pandesc la tot pasul…

…in drumul de la supermarket pana acasa. Daca se intampla ceva cu orice bunuri materiale achizitionate, in magazine sau pe drum, valoarea poate fi asigurata prin intermediul unui simplu card.

Asadar, orice detii poate fi asigurat, iar in timp ce unii romani isi asigura painea, altii isi asigura masinile de sute de mii de euro. Conform Wall-street, masinile de lux se bucura de un succes mare in Romania, chiar si in aceste vremuri  instabile din punct de vedere economic: de la un Bentley Continental GT asigurat pe 143.600 euro, la un Lamborghini asigurat pe 237.025 euro si pana la un Ferrari 612 Scaglietti asigurat pe 339.150 euro, multi romani norocosi umplu buzunarele asiguratorilor care incaseaza prime RCA sau CASCO de peste 10.000 euro/ an.