Fiecare dintre noi are un vis maret, sau mai putin maret, :D, un vis despre care crede ca, odata devenit realitate, i-ar schimba viata la 180 de grade. Si cum pentru multi, din pacate, aproape totul se rezuma la situatii financiare si bunastare… (trist, stiu…dar adevarat) castigul la Loto este undeva acolo sus, in topul listei de dorinte. Ascunse sau nu…

Suntem convinsi ca un castig neasteptat ne-ar schimba viata si ne-ar face fara indoiala mai fericiti. Dar suntem oare cu adevarat pregatiti pentru un asemenea castig?

Tu ce ai face daca ai fi castigator la Loto?

„Daca as castiga la Loto mi-as cumpara o masina, sau un parc auto intreg, o casa, aaa…cu piscina, da…neaparat cu piscina, as merge intr-o excursie in jurul lumii, mi-as cumpara si o casa de vacanta, as da bani tuturor cunoscutilor, as cumpara cadouri scumpe tuturor prietenilor…” Acestea sunt raspunsurile predominante ale oamenilor la intrebarea „Ce ai face daca ai castiga la Loto?”

In ce ai investi banii castigati la Loto?

Sunt toate acestea o modalitate inteligenta de a cheltui banii castigati la Loto? Bineinteles ca: nu! Banii castigati ar trebui gestionati „cu cap”, astfel incat, pe termen lung, suma sa poata fi fructificata si sa asigure un venit stabil.  Nu conteaza ca ii risipim in etape si nu pe toti o data. Banii castigati nu trebuie cheltuiti in intregime! De asemenea, desi banii trebuie investiti si fructificati, ar fi bine sa evitam plasarea castigului in fonduri de investitii, intrucat nu am avea niciun control asupra banilor si i-am putea pierde cu usurinta.

Castigator la Loto falimentar

Un exemplu concludent de „ASA NU!” este Cristian Constantin, care a reusit sa risipeasca in doi ani  10 milioane de euro; bani castigati la Loto, dupa cum bine v-ati dat seama.  Acesta si-a cheltuit banii exact cum nu ar fi trebuit: si-a cumparat 10 masini de lux, a sustinut campania unui politician doar pentru a ocupa un post in Consiliul Local al orasului, a investit intr-un club din oras… Aceste investitii l-au adus in numai 3 ani in pragul falimentului si tot ce a ramas din 10 milioane de euro sunt 2 masini si un magazin gestionat de sotia sa.

Castigul la Loto – doar o oportunitate de imbogatire. Nu garantie.

Banii castigati in acest mod ar trebui priviti ca o oportunitate de imbogatire, ar trebui impartiti astfel incat sa asigure un trai decent pe o perioada indelungata de timp. Nu ar trebui sa cheltuim mai mult de 10% din suma pe nevoi personale. Chiar nu e necesar sa cumparam 10 masini de lux, cand una poate fi suficienta. Si nici aceasta nu trebuie musai sa fie de lux… Ne putem indrepta atentia si inspre donatii, iar aici fiecare ar trebui sa dea mai departe cat considera necesar. Pentru „zilele negre” putem economisi 10% din suma in depozite bancare sau titluri de stat. Aceste sume economisite pot fi accesate oricand si sunt binevenite in situatii de urgenta.

Investitii recomandate pentru banii castigati la Loto

Domeniul imobiliar ramane totusi  cea mai sigura varianta pentru investirea banilor castigati. Valoare imobilelor achizitionate creste in timp, iar investitiile de acest tip pot aduce si venituri suplimentare: din chirii sau drepturi in arendarea terenului. Desigur, putem investi bani si la bursa, insa pentru aceasta aveti nevoie de experienta si rezultate constant pozitive. O alta modalitate de a cheltui „eficient” castigul de la Loto ar fi infiintarea propriei firme. Evident, firma ar trebui sa activeze intr-un domeniu in care aveti experienta si de care sunteti pasionat.

Trebuie sa fim pregatiti si informati pentru orice situatie „surpriza”, inclusiv un castig neasteptat ce ar putea schimba viata noastra radical.

Banii de la Loto vin usor, insa se pot pierde la fel de usor! Cu un  efort minim insa, putem evita acest dezastru…