Romanii se inghesuie an de an sa cumpere cadouri de Craciun pentru copii…

…in topul preferintelor pentru cei mici fiind dulciurile, jucariile si articolele vestimentare. Daca dulciurile si hainutele ii bucura dar nu prea ii dau pe spate pe micuti, jucariile declanseaza cele mai multe tipete de bucurie atunci cand sunt gasite sub pomul impodobit. Nu e de mirare astfel ca in perioada sarbatorilor de iarna retailerii care activeaza in sectorul jucariilor ajung chiar sa isi dubleze vanzarile.

Cele mai indragite cadouri de Craciun pentru copii, jucariile, vin din toata lumea. Principalul stat de unde importam jucarii este China, urmat de Ungaria si Italia. Doar in primele luni ale acestui an, importurile de jucarii din Romania au fost de 121,1 milioane de euro, conform INS (Institutul National de Statistica).

Cadouri de Craciun pentru copii. Bugetul pentru jucarii

In topul celor mai cautate jucarii ce urmeaza sa fie transformate in cadouri de Craciun pentru copii se afla papusile, mainutele, robotii si jucariile creativ educative, informeaza Diverta. Jucariile interactive: laptopuri care vorbesc in patru limbi straine, papusile care trebuie hranite pentru a „creste”, OZN-urile zburatoare care se manevreaza fara telecomanda, doar prin miscari ale mainilor, sunt de asemeni in topul preferintelor parintilor care isi permit sa scoata din buzunar cateva milioane bune… Personajele din lumea Disney sunt si ele la mare cautare de Craciun, multe magazine de jucarii mizand pe acestea pentru cresterea vanzarilor in perioada sarbatorilor.

Pretul jucariilor depinde de complexitatea lor, de design sau de ce stie sa faca…jucaria. De exemplu, pentru o papusa care isi arata afectiunea catre copii si rade (Pick me up Doll), parintii trebuie sa plateasca 230  de lei, iar pentru un castel cu figurine de la Playmobil, acestia trebuie sa scoata din buzunar nu mai putin de 805 lei.

Exista intr-adevar si alternative ieftine, insa papusile nu mai rad iar masinutele nu se mai deplaseaza ghidate de telecomanda.

Romanii cumpara mai multe cadouri de Craciun pentru copii anul acesta…

…principalii distribuitori de jucarii de pe piata estimand ca in jurul sarbatorilor de Craciun vor inregistra o crestere de circa 5%-7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Asadar, teleghidate sau neteleghidate, vorbitoare sau nu, jucariile se vor afla si in acest an sub bradul impodobit si isi vor face datoria de… cele mai frumoase cadouri de Craciun pentru copii.