Destinatii de iarna: Romanii nu mai vor la schi…

In schimb, ii atrag extrem de mult plimbarile prin Europa si prin alte colturi ale lumii, iar perioadele in care calatoresc s-au extins in extrasezon, multi dintre ei profitand de ofertele speciale si de preturile avantajoase din aceste perioade.

Vacantele scurte, de tip city-break castiga din ce in ce mai mult teren in cazul romanilor drumeti, in detrimentul vacantelor la schi. Site-urile de reduceri ne bombardeaza zilnic casutele de email cu tot felul de destinatii de iarna, din ce in ce mai „apetisante” din punct de vedere al preturilor si al conditiilor. Partiile parca nu ne mai tenteaza atat de mult ca o evadare din oras in Londra, Praga sau Viena…

„Pentru perioada sarbatorilor am vandut 1.378 de pachete turistice. Cele mai solicitate destinatii au fost Dubai, Thailanda, Paris, Lisabona, Viena, Israel si Egipt”, precizeaza Maria Tomescu, specialist al agentiei J’Info Tours pentru incont.ro.

Destinatii de iarna: Unde petrec romanii noaptea dintre ani?

Comparativ cu anul trecut, mai multi romani si-au permis excursii de sarbatori, reprezentantii aceleiasi  companii de turism sustinand ca au vandut cu 4,3% mai multe pachete fata de aceeasi perioada a anului 2010. Romanii au ales alte destinatii de iarna fata de cele cu care se obisnuisera agentiile de turism: „Am avut solicitari atat pentru destinatii calde, insule exotice, iar dorinta de explorare a turistilor ii duce pe acestia catre metropolele lumii pentru petrecerea Revelionului”, au explicat tur-operatorii.

Numarul romanilor care aleg ca destinatii de iarna…tari exotice la hoteluri de 4-5 stele este in continua crestere, dupa cum au observat operatorii de turism.

Pentru sarbatorile de anul acesta, compatriotii nostri cu venituri medii sau medii spre mari s-au orientat, preponderent, catre sejururi de 6 nopti in destinatii de iarna…calde. Acestia platesc, in medie, 600-700 de euro de persoana pentru un astfel de pachet.

Cele mai solicitate destinatii de iarna si preturile lor…

Un city-break la Londra de 6 nopti in perioada Craciunului si Revelionului ii costa pe romani intre 380 euro/persoana si 555 euro/persoana, in functie de numarul de stele ale hotelului. Cei care vor sa admire arhitectura lui Gaudi, sunt nevoiti sa scoata intre 389 si 680 euro/persoana (camera dubla), pentru 6 nopti, iar o escapada de 5 zile la Praga costa, in medie, 355 de euro (cu taxele de aeroport incluse). Asta daca nu reusesc sa puna mana pe una din ofertele site-urilor de reduceri.

Ce trebuie retinut este ca romanii isi doresc in numar din ce in ce mai mare sa calatoreasca si in acest scop vaneaza oferte, economisesc si, de Sarbatori nu isi mai colinda cunoscutii, ci… Europa sau alte continente ale lumii.