casa de vacanta

Si tu visezi la o casa de vacanta, nu-i asa?

Cine nu s-a gandit macar o data cat de bine i-ar sta intr-o casa de vacanta, pe varf de munte sau poate pe litoral, dupa o saptamana de stres la serviciu? Din pacate, pretul aerului curat proprietate-personala ii lasa pe multi dintre acesti visatori cu un gust amar si trec “casa de vacanta” in categoria visuri indraznete, putin probabil realizabile.

Unii dintre voi va ganditi probabil ca o casa de vacanta e doar un moft, avand in vedere cati romani stau inca in chirie, neavand o locuinta cumparata. Sa zicem ca o casa de vacanta poate fi intr-adevar un vis prea scump pentru cei aflati la inceput de drum, dar si aceia ar trebui sa isi permita macar sa aiba in aspiratiile pe termen lung o casa de vacanta.

Asadar, daca ai in plan sau inca visezi doar la o casa de vacanta, am o veste buna care ar putea sa dea aripi sperantei achizitionarii unui imobil de vacant si anume: Pretul caselor de vacanta a scazut cu pana la 52% de la inceputul anului 2008 pana in prezent. Cel mai mare picaj al preturilor s-a inregistrat in judetul Brasov, lucru extrem de convenabil pentru iubitorii de peisaje montane.

Pretul pentru o casa de vacanta a scazut simtitor…

Totusi, nu iti imagina ca vei putea cumpara o casa de vacanta cu o suma infima, pretul unei astfel de locuinte fiind de peste 150.000 de euro pentru 51,6% din oferte. Doar  16,7% din totalul ofertelor de pe piata sunt sub 60.000 de euro. Exista insa oferte care te pot lasa cu gura cascata (in sensul bun) in anumite judete ale tarii. In Hunedoara, Dambovita, Prahova sau Valcea, pretul unei case la tara (utilata complet) poate cobori chiar sub 15.000 de euro.

Spre deosebire de pretul caselor de tara, pretul unei garsoniere noi, atat pe litoral cat si pe Valea Prahovei, incepe de la 30.000-35.000 de euro.

Casa de vacanta: aproape o necesitate, in contextul unei societati din ce in ce mai stresate

Casutele de vacanta, surorile mai mici ale marilor vile de vacanta, iti pot oferi linistea si relaxarea de care ai nevoie dupa o saptamana grea la locul de munca. Pretul lor este evident mult mai mic si in plus, ai avantajul ca nu vei mai plati cazarea, nu vei mai fi incomodat de nimeni si nu vei avea nicioadata probleme cu rezervarea, ca in cazul serviciilor oferite de hotelieri.

Daca nu te-ai hotarat in ce directie sa iti indrepti privirea in cautarea unui imobil de relaxare, trebuie sa stii ca ofertele sunt distribuite astfel: cele mai multe oferte sunt in judetele Constanta (31%), Ilfov (23%), Brasov (13%), Prahova (9%) si Hunedoara. (Analiza realizata de portalul imobiliare.ro, pe baza unui numar de 492 de anunturi de oferte)

Sa speram ca in cativa ani, casa de vacanta nu va mai reprezenta pentru multi doar un vis frumos si ca majoritatea va avea un loc unde sa se ascunda de toate problemele si sa respire un aer mai curat.