Illustrator Draw foloseste acelasi principiu ca Photoshop Sketch, dar cu desene vectorizate. Concret, acest lucru inseamna ca puteti mari si mari desenele atat cat aveti nevoie. Acestea sunt doar cateva exemple insa mai jos vei gasi mai multe tipuri de aplicatii.

Un alt aspect la fel de important este faptul ca uneori utilizarea intensiva a aplicatiilor, poate sa determine probleme cu ecranul, caz in care ar fi bine sa dai click pe inlocuire display Huawei si sa selectezi ecranul potrivit, pentru ca vei gasi mai multe tipuri de ecrane, pentru mai multe branduri.

AFFINITY PHOTO SI AFFINITY DESIGNER: ALTERNATIVA EFICIENTA IOS

Impotriva monopolului virtual al Adobe si a noilor sale programe de abonament, Affinity s-a ridicat oferind alternative disponibile cu o singura achizitie. Gasim astfel Affinity Photo, concurent al Photoshop si Affinity Designer, concurent al ilustratorului. Pe langa versiunea pentru PC, este disponibila si o versiune iPad a acestor doua software-uri.

Gestionarea ecranului de 120 Hz, compatibilitate cu fisierele Adobe, sensibila la presiunea stiloului, compatibil cu iCloud sau chiar o biblioteca de pensule de descarcat. In mod clar, Affinity nu duce lipsa de argumente pentru pasionatii de desen. Numara totusi 21,99 euro pe cerere.

CARIE DE SCHETA AUTODESK

Autodesk, un alt gigant din industria software-ului creativ, ofera Sketchbook ca versiune mobila. Aceasta aplicatie este una dintre cele mai complete de pe mobil, cu multe pensule si creioane, precum si o serie de instrumente pentru a gestiona perspectiva sau simetria, de exemplu.

Foarte completa si gratuita, aplicatia este o referinta pentru cei care cauta o aplicatie de desen fara a cheltui un ban.

WE DRAW

WeDraw este o aplicatie ideala pentru a satisface tocilarul si artistul care traieste in tine. Cu desene din One Piece, Naruto, Sonic, Mario sau chiar Fortnite de realizat. Aplicatia ofera multe modele din manga si jocuri video, dar si cateva desene mai generice. Principiul sau de functionare este simplu, fiecare desen este impartit in aproximativ douazeci de pasi pe care trebuie sa ii reproduci unul cate unul pana la final.

Modelele sunt destul de complexe, dar foarte frumoase si satisfacatoare de facut. Pe acelasi principiu exista si aplicatia How to Draw, dar are o interfata mai dezordonata si desene mai simple pe tema naturii si animalelor. Acesta din urma este insa mai potrivit pentru incepatori.

DRAW.AI

Pentru copii, mari incepatori sau cei care prefera un desen animat si stilul dragut in detrimentul realismului, Draw.ai este o aplicatie interesanta. Ofera multe modele in mai multe stiluri, dar mai ales iti permite sa faci un desen direct pe smartphone sau tableta. Urmati ghidul si folositi creionul dorit. Desi va trebui desigur sa treci la hartie si creion pentru a progresa cu adevarat, ofera o initiere la desen, atat distractiva, cat si interactiva.

Pentru mai multe desene dragute puteti descarca si Stick figure. aceasta aplicatie este un catalog de desene, multe si variate, defalcate in mai multe etape. Pentru a desena, nu este suficient sa ai o mana grozava pe creion, trebuie sa stii si sa gasesti inspiratie!

Daca aveti o problema cu acest al doilea aspect, descarcati aplicatia originala What to Draw?

Aceasta aplicatie, in loc sa va ofere modele de reprodus, ofera o varietate de teme. In fiecare dintre acestea, aplicatia poate genera sute de idei care sa va inspire.

Ce sa desenezi? Este ideal daca sunteti in cautarea unor idei sau o lista de exemple de desenat pentru a va exersa din greu.