Macarale turn

Macaralele turn sunt macarale fixe care sunt utilizate in scopuri de ridicare in constructia de structuri inalte. Materialele grele, cum ar fi blocurile de beton precomprimat, barele de otel, ramele etc. Pot fi ridicate cu usurinta la inaltimea necesara folosind acest tip de echipament.

Acestea constau din catargul, care este turnul vertical de sustinere, bratul care opereaza bratul macaralei, celalalt brat care transporta contragreutatea in partea din spate a macaralei si cabina operatorului din care poate fi actionata macaraua.

Steamroller

Este un pavaj de stabilire a masinilor care este utilizat in constructia de drumuri. Contine o galeata de alimentare in care autobasculanta incarca continuu asfaltul si distribuie asfaltul uniform pe suprafata carosabilului, cu o usoara compactare.

Cu toate acestea, un steamroller este necesar dupa asezarea stratului de asfalt pentru o compactare perfecta.

Compactoare

Compactoarele sau steamrollerele sunt folosite pentru a compacta materialul sau suprafata pamantului. Exista diferite tipuri de steamrollers disponibile pentru diferite scopuri de compactare.

Rolele netede ale rotilor sunt folosite pentru a compacta straturile superficiale de pamant sau asfalt etc. Rolele pe picior sunt folosite in scopuri de compactare profunda.

Compactoarele pneumatice cu role sunt utilizate pentru compactarea solurilor cu granulatie fina, a straturilor de asfalt etc.

Stivuitoare telescopice

Stivuitoarele telescopice sunt echipamente de ridicare utilizate in constructii pentru a ridica materiale grele la inaltimea necesara sau pentru a oferi o platforma de constructie pentru lucratorii la inaltimi mai mari etc.

Acesta contine un stilou telescopic lung care poate fi ridicat, coborat sau prelungit. Diferite tipuri de accesorii, cum ar fi stivuitoare, lopeti, cabina, stivuitoare etc. Pot fi adaugate la capatul bratului telescopic in functie de cerintele lucrarii. Vezi aici Incarcator frontal de vanzare. 

Taietor

Un Feller Buncher este un echipament greu de taiat copaci, care este folosit pentru a elimina copaci mari in domeniul constructiilor. Ei taie copacul si il apuca fara sa taie, in acelasi mod in care aduna toti copacii taiati intr-un singur loc, ceea ce face munca mai usoara pentru expeditori si autobasculante.

 Autobasculante

Autobasculantele sunt utilizate pe santiere pentru a transporta materiale in cantitati mari de la un amplasament la altul sau la groapa de gunoi.

Aceste camioane all-terrain contin roti mari, cu un spatiu mare pentru materiale care le permite sa transporte o cantitate mare de material pe orice tip de teren.

 Burghiu

Burghiul hidraulic este utilizat pentru a face gauri in santier pentru a instala stalpi sau stalpi prefabricati.

Echipament ghidat

Acest echipament ridica gramada si o tine in pozitia corecta si se indreapta spre sol la adancimea necesara. Gramada este introdusa in pamant, ciocanind partea superioara a gramezii care se face hidraulic sau care se incadreaza.

 Stivuitoare

Da, stivuitoare sunt, de asemenea, utilaje grele pentru constructii, dar… ce este folosit pentru in constructii? Stivuitoarele all-terrain sunt foarte utile pentru incarcarea si transportul materialelor de constructie dintr-o parte in alta a santierului, facilitand munca manuala pentru lucratori si optimizand timpul.

UTILIZARI ALE MASINILOR GRELE PENTRU CONSTRUCTII

Masinile de constructii sunt echipamente mecanice concepute pentru a efectua operatiuni de constructie. Unele masini de constructii efectueaza o serie de operatiuni in ordine pentru a atinge un anumit obiectiv.

In functie de functia sa, masinile de constructii pot fi clasificate in urmatoarele grupe de baza:

  • Utilaje de excavare
  • Drumuri
  • Perforatie
  • Pile de conducere
  • Armare
  • Acoperisuri si finisaje
  • Masini pentru lucrul cu beton
  • Utilaje pentru lucrari pregatitoare

Pregatitoare

Lucrarile pregatitoare includ slabirea solului si curatarea zonei de buruieni, copaci si roci. Aceasta este efectuata de masini de constructii montate pe sasiu tractor sasiu de senile, cum ar fi rippers, brushcutters si extractoare de buturugi, care de obicei au echipamente montate interschimbabile adecvate pentru tipul de lucrari care se efectueaza.

Terasament

In terasament, tipul de masini de constructii utilizate depinde de natura solului lucrat si de tipul de munca. Masinile utilizate includ lopeti mecanice si excavatoare multiplatforme, excavatoare de sant, incarcatoare cu o singura galeata si echipamente de hidromecanizare.

Compactoare

Compactoarele cu vibratii si compactoarele statice de sosea cu ciocan metalic si pneumatic sunt utilizate pentru a compacta pamantul pe terasamente si materiale pe carosabil.

Constructia de drumuri

In constructia drumurilor, masinile si masinile excavatoare sunt utilizate pentru a efectua lucrari pregatitoare. Masinile rutiere specializate sunt utilizate pentru a pregati paturile si suprafetele drumurilor si aerodromurilor.

Constructia cailor ferate

Masinile pe senile sunt utilizate in constructia de cai ferate pentru a pune sine si acostari, pentru a umple balastul si pentru a indrepta sinele.

Diferite tipuri de masini de gaurit sunt utilizate atunci cand se lucreaza pe teren stancos, materialele de constructie nemetalice sunt extrase, forate, pilotii sunt plasati si sunt plasate incarcaturi explozive.

Operatiuni de conducere

Operatiunile de conducere a pilotilor pentru instalarea picioarelor si fundatiilor sunt efectuate cu echipamente de conducere a pilotilor, cum ar fi ciocane diesel, ciocane cu abur si echipamente vibratoare.