Praful de casa este un termen larg pentru a descrie combinatia mereu schimbatoare si mereu prezenta de substante necunoscute pe care le vedem in casele noastre.

Praful de casa este combinatia de particule care rezulta din descompunerea naturala a continutului caselor noastre, amestecata cu praf care se infiltreaza din exterior. Praful este cel mai vizibil si, prin urmare, este un indicator principal al calitatii slabe a aerului interior. In multe cazuri, acest lucru duce la simptome alergice multiple si probleme de sanatate conexe.

Ce este in praful din casa?

Compozitia prafului de casa s-a schimbat in timp si componentele de astazi pot fi destul de diferite, de la o casa la alta. In cea mai mare parte, este posibil sa vedeti fibre textile, parti de insecte, parul de animale de companie, par uman si animal, resturi de alimente, granule de polen, spori de mucegai, bacterii, nisip si acarianul de praf mereu prezent.

Ce creste cantitatea de praf dintr-o casa?

Casele cu covoare au adesea un nivel mai ridicat de praf de casa. Alte lucruri precum draperii, articole cu volane, bibelouri, carti, reviste, animale de companie, mobilier tapitat si perne sau seminele cresc nivelurile de praf.

Curatarea necorespunzatoare sau curatarea cu un sistem de filtrare inadecvat, nivelurile ridicate de trafic, amplasarea casei, tipul de curte si starea  sistemului de aer conditionat contribuie la cantitatea de praf din casa. De exemplu, daca va aflati intr-un cartier nou in care exista multe constructii si curti fara iarba, veti avea mai mult praf in casa.

Praful si particulele din aer pot fi iritante pentru sistemul respirator superior si vor afecta negativ persoanele cu alergii existente, astm si boli respiratorii. Expunerea pe termen lung la praf si particule din aer poate prezenta de asemenea, un risc pentru persoanele care in prezent nu prezinta simptome respiratorii.

Recunoasteti sursele de poluare din casa dvs.

Poluantii transportati in aer sunt fie biologici (mucegai, acarieni, polen, matreata de animale), fie provin din alte surse (gaze sau particule chimice eliberate de mobilier, covoare, materiale de constructie, activitati de renovare, etc.). Un ventilator de recuperare a caldurii (HRV) functioneaza pentru a reduce concentratiile de poluanti interiori, deci veti avea nevoie de unul.

Modalitati de a scapa de praf

Exista multe metode pe care le puteti incerca pentru a scapa de praf. Puteti incepe in primul rand cu o metoda veche dar care se pare ca este mult mai eficienta decat metodele noi. Scoateti covorul afara si asezati-l pe bara de batut covoare din curte sau din fata blocului. Cu un batator de covoare, incepeti si bateti covorul. Veti vedea cat de mult praf va fi eliminat in acest fel.

Puteti sa folositi si aspiratoul in casa pentru a aspira covorul, dar in mod evident nu veti elimina o cantitae de praf atat de mare, ca si in cazul in care ati bate covorul afara, cu batatorul.

De-asemenea, o alta metoda eficienta pentru a scapa de praf este aceea de a aspira si canapelele si tesaturile. Praful se depune cu mare usurinta in asemenea locuri, deci nu trebuie sa neglijati acest aspect.

Este important sa va stergeti de praf florile si ghivecele de flori. Pe frunzele florilor se poate depune praful cu mare usurinta. Nu doar ca este inestetic, dar afecteaza si planta, care nu are parte de lumina necesara.

Acestea sunt doar cateva exemple de metode pe care le puteti pune in aplicare pentru a scapa de praful nedorit din locuinta. Cu siguranta insa, cea mai buna solutie pentru a lupta impotriva prafului, este aceea de a lua legatura cu personalul unei firme de curatenie de intretinere Campia Turzii.

Chiar daca faceti curatenie de intretinere a locuintei in fiecare saptamana, chiar daca va dati foarte mult interesul in ceea ce priveste curatenia, praful tot va persista. In plus, curatenia facuta de catre personalul firmei are ceva aparte.

Si stiti de ce? Pentru ca persoanele care fac parte dintr-o astfel de firma si care se ocupa de curatenie de intretinere Campia turzii, sunt foarte bine instruite si pregatite pentru a face curatenie. O persoana calificata in acest sens, cunoaste tehnici, cunoaste si teorie si practica, si stie sa va lase locuinta in conditii impecabile.

Un alt avantaj de care puteti avea parte daca alegeti cele mai bune servicii de curatenie de intretinere Campia Turzi, este ca personalul firmei va sterge praful cu lavete speciale din microfibre. In plus, pentru curatenia casei, se vor folosi doar produse profesionale de curatenie, acestea avand o calitate superioara celor pe care le cumparam cu totii de la supermarket.

Asadar, praful reprezinta o problema pentru toata lumea. Din fericire, problema poate fi remediata in diferite solutii, dar cea mai simpla si eficienta metoda de a scapa de praf, este de a apela la serviciile de curatenie de intretinere de la Ideal Cleaning.