Stiati ca cu un termostat inteligent puteti reduce pana la 40% din consum? Le putem controla din interiorul sau din afara casei, multe dintre ele includ controlul vocal cu asistentii, astfel incat gestionarea lor este destul de simpla.

Dar, in primul rand, stiti ce este un termostat inteligent? Nu va faceti griji, astazi va vom explica tot ce trebuie sa stiti, astfel incat sa puteti decide intre diferitele optiuni care exista.

Ce este un termostat inteligent?

Cele traditionale sunt folosite pentru a regla temperatura casei. Am setat o temperatura, o programam si atat. Dispozitivul va fi responsabil pentru pornirea si oprirea automata a incalzirii.

Aceasta operatie este aceeasi cu un termostat inteligent, cu bonusul suplimentar ca au Wi-Fi sau Bluetooth pentru a se conecta la mobil sau tableta. Le putem conecta chiar si la dispozitive precum Alexa sau Google Home.

Care este avantajul unui termostat inteligent?

Bucura-te de beneficiile oferite de termostat centrala Salus Controls!

Pe langa faptul ca esti conectat la reteaua ta de acasa si te conectezi la alte dispozitive – mobil, Alexa sau Google Home – stiai ca poti controla programul si temperatura in timp real din afara casei tale? Desigur, functioneaza si in interior! Dar marele avantaj este sa-l puteti automatiza si gestiona de pe mobil, chiar si fara a fi prezent. Il putem combina chiar si cu alte dispozitive.

De exemplu, detectati cand exista ferestre deschise, astfel incat sa fie dezactivate in caz de utilizare inutila. Datorita localizarii, putem economisi energie atunci cand nimeni nu este acasa.

Tipuri de termostate inteligente

In prezent, pe piata exista diferite optiuni, daca nu stiti ce termostat sa alegeti aici va explicam fiecare model.

Analogic

Ele sunt similare cu cele traditionale, cu avantajul de a le putea programa si regla temperatura intr-un mod simplu cu ajutorul unei roti. Se mentine o temperatura constanta, pe langa pornirea si oprirea, astfel incat sa nu existe schimbari bruste de temperatura.

Digital

Similar cu analogul cu avantajul ca putem marca temperatura exact,deoarece folosesc un panou digital. Au un ecran pe care putem vedea temperatura actuala si cea la care vrem sa ajungem.

termostat digital

Cu avantajele celui anterior, pe langa adaugarea optiunii de a-l putea programa oricand dorim. Avem posibilitatea de a-l putea programa sa porneasca si sa se stinga la o anumita ora. Unele modele au optiunea de a-l programa cu zile in avans.

termostat inteligent cu Wi-Fi

Alaturandu-ne avantajelor celui anterior avem cel mai modern termostat. Controlul pornit si oprit manual este de domeniul trecutului. Cu acestea, le putem gestiona de pe mobil sau chiar cu un asistent vocal. Desigur, putem controla gradul de temperatura in functie de camera. Si totul in timp real!

Chiar ajuta? Puteti economisi cu un termostat inteligent?

Desigur! Este un mare avantaj pentru toti acei oameni care nu petrec mult timp in casa lor. Avantajul este usurinta sa de utilizare, impreuna cu faptul de a-l putea folosi de pe mobil.

Cu utilizarea acestor dispozitive putem economisi 20% ajungand pana la 50% in cazuri de eficienta maxima. Cum o faci? Prevenirea incalzirii  in timpul orelor din zi- atunci cand nimeni nu este acasa. Acest lucru se poate face cu usurinta cu un program sau chiar folosind locatia .