Cui nu-i place sa detina cel mai recent model de masina, sa poarte cele mai noi aparitii in tehnologie sau accesorii de moda sau sa-si completeze casa cu cele mai la moda facilitati? Ei bine, sectorul constructiilor si al reformei nu avea sa fie mai putin in tendinte si, de asemenea, ne ofera o mare varietate de a fi la zi.

La fel ca in toate sectoarele, materialele de constructii fac, de asemenea, obiectul cercetarii si imbunatatirii caracteristicilor si performantei acestora, in special in cele legate de economisirea energiei si de respectul pentru mediu. Aici va spunem cele mai recente completari:

 In activitatile casnice, teava patrata este utilizate in diferite constructii mici  si nu numai, fiind un material special si interesant in numeroase activitati.

  1. Beton

Se stie deja ca betonul este principalul material de constructie de care o casa are nevoie. Este folosit de regula si la sosele si drumuri. Pentru casa noastra, il putem aplica in piscina noastra sau trasee si cai cat si la fundatia casei sau ridicarea peretilor.

  1. Lemn stratificat

Desi este inlocuit in cea mai mare parte cu beton si otel, lemnul revine in forma sa laminata. In esenta, lemnul masiv a fost stratificat si lambriuri pentru a-i creste rezistenta si durabilitatea. In plus, noile reglementari privind amprenta energetica va avantajeaza, deoarece ajuta la reducerea amprentei de carbon si a costurilor de constructie, contribuind la crearea unor cladiri mai ecologice. Si, desigur, toate cu adaugarea de a fi una dintre cele mai remarcabile tendinte in decorare.

  1. Caramizi

Acestea sunt realizate din lut si hidrogel si sunt de obicei plasate pe exteriorul cladirilor. Hidrogelul absoarbe apa din aer si o depoziteaza in interiorul caramizilor si este eliberat in zilele caniculare pentru a raci cladirea. Acest material este unul dintre cele mai inovatoare, deoarece acestea reduc drastic consumul de energie.

  1. Betonul auto-reparator

Se compune din spori vii si capsule de apa in interiorul betonului mixt. Cand apare o fisura, capsulele se deschid si sporii si apa sunt amestecate producand calcit care umple zona afectata si o repara prin solidificare.

  1. Caramizi auto-ventilate

Caramizile de curatare a aerului sunt materiale de constructie inovatoare care pot filtra aerul primit pentru a elimina contaminantii. Aceste caramizi sunt plasate pe exteriorul unei cladiri si filtreaza particulele grele de aer atunci cand aerul curge in interior. Acestea sunt perfecte pentru cladiri comerciale si economisesc pe sistemele de ventilatie.

  1. Carton reciclat

Acest lucru poate fi folosit pentru a crea izolatie pe baza de celuloza. Cu cat vremea este mai extrema, cu atat este mai mare eficacitatea izolatiei furnizate de acest material.

  1. Fibra de carbon

Utilizarile acestui material astazi, sunt mai multe. In industria constructiilor, cea mai relevanta aplicatie a sa va fi cea a materialului de reparatii in renovarea cladirilor afectate de cutremure sau alte catastrofe.

  1. Fierul

Este de regula folosit in aproape orice tip de constructie fie ca vorbim despre ridicarea unui pod de fier, la intarirea unuia prin diferite procese cat si la constructie de case, garduri etc.

La ce se folosesc tevile patrate numite si tuburi patrate?

Tuburile patrate sunt utilizate in mod obisnuit in medii industriale si casnice datorita numeroaselor beneficii pe care le ofera. Industriile apreciaza tuburile patrate pentru rezistenta si capacitatea sa de a rezista la temperaturi extreme, presiune si elemente distructive. In medii casnice, tuburile patrate sunt folosite in aparate, tevi si garduri. Iata doar cateva dintre numeroasele beneficii si aplicatii ale tuburilor patrate.

Pe langa proprietatile sale mecanice, tubulatura patrata contine o grosime uniforma a peretelui si concentricitate.

Putere

Formarea la rece permite tuburilor patrate sa aiba o curgere si o rezistenta la tractiune mai mari decat otelul din care este fabricat. Acest lucru face ca materialul sa poata rezista la temperaturi extreme, presiuni si elemente distructive.

Eficienta costurilor

Tevile patrate sufera mai putine procesari decat alte tipuri de tuburi mecanice, astfel incat pot oferi avantaje de cost pentru aplicatii mai putin solicitante.

Gama larga de dimensiuni

Tevile patrate sunt disponibile intr-o gama exceptional de larga de dimensiuni ale diametrului exterior si ale grosimii peretelui. Acest lucru il face potrivit pentru diverse aplicatii si nevoi.

Aplicatii ale tuburilor patrate

Tubul patrat este folosit in mod obisnuit ca balustrada de-a lungul scarilor. Cu toate acestea, este folosit si in alte moduri, mai putin evidente. De la a fi folosit pentru imprejmuirea curtilor pana la structurile cladirilor, precum si portile de intrare si intrari, o mare varietate de aplicatii sunt obtinute cu tevi patrate de otel.

Avand in vedere toate acestea, este lesne de inteles de ce tevile patrate sunt tot mai des cautate si implicate in diverse proiecte, inclusiv in cele DYI. Aceste materiale au fost special concepute pentru a functiona in cele mai multe aplicatii, in mod impecabil.