Cei mai bogatioameni din lumeCei mai bogati  oameni din lume. Eu nu sunt printre ei.

Cum o fi sa fii bogat? Cum ar fi dac-as fi in topul 100 cei mai bogati oameni din lume? Ce-as manca? Ce-as bea? Ce casa, haine, ceas, poseta, concedii, masina as avea? As aprecia bogatia sau as consuma haotic fara a tine cont de vreun principiu existential?

Cum traiesc oare cei mai bogati oameni din lume? Iata niste intrebari la care stiu sigur ca nu voi afla raspunsul niciodata, dar iti doresc sa ti se intample tie!

Cei mai bogati oameni din lume isi fac griji?

Cei mai bogati oameni din lume sunt fericiti. Eu asa zic. Banii n-aduc fericirea, dar cine n-are fericire isi poate cumpara. Cei mai bogati oameni din lume nu au probleme lumesti: iar mananc pateu, iar n-am bani de paine, iar n-am bani de tigari, iar n-am bani de gradinita copilului, iar nu plec in concediu, iar n-au bagat reduceri in mall.

Cei mai bogati oameni din lume isi fac griji pentru: iahtul din Venezia ca nu sta bine ancorat, elicopterul defect, caii putere de la masina, casa din Monaco, noua colectie de primavara-vara LV. Nu mai zic.

Cei mai bogati oameni din lume muncesc?

Cei mai bogati oameni din lume au si muncit. Eu asa sper ca au si muncit la un moment dat si multi din ei mai muncesc inca. Probabil au avut noroc, probabil s-au nascut la secunda, minutul, ora, ziua, anul in care planetele s-au aliniat, dar cel mai probabil au si muncit. Si tu daca ai fi printre cei mai bogati oameni din lume ai mai munci? Eu nu! M-as muta in Cuba si mi-as lipi de mana un pahar de mojito si de buze un trabuc.

Cei mai bogati oameni din lume sunt fericiti?

Ma intorc la subiectul tabu cand vine vorba de avutie: fericirea. „Fericirea e un lucru mic, un pitic ce danseaza”. Cati pitici de fericire au cei mai bogati oameni din lume? Probabil sunt doua categorii de fericire intalnita la aceasta specie umana atat de extraterestra: fericirea oamenilor nascuti bogati si fericirea oamenilor deveniti bogati.

„Cand eram tanar credeam ca banii si puterea ma vor face fericit. Aveam dreptate.” ( Bill Gates)

Prima fericire e in genul: ce masina poleita cu aur mi-am luat sau iarasi ma casatoresc a 6-a oara. Cei mai bogati oameni din lume inclusi in a doua categorie au mai multe sanse de a cunoaste fericirea in toate formele aici. In aceste cazuri fericirea vine din excursii in locuri inedite la care nu indrazneau sa viseze pe la 18 ani, din acte de caritate extraordinare, din satisfactia implinirii a 30 de ani de casnicie.

Cei mai bogati oameni din lume – dar cat de bogati sunt?

In anul 2010, potrivit Forbes, primii 6 omuleti cei mai bogati din lume au fost si mai sunt: Carlos Slim Helu si familia (70 ani, 53.5mld dolari), Bill Gates (54 ani, 53mld dolari), Warren Buffett (79 ani, 47mld dolari), Mukesh Ambani,  Lakshmi Mittal si bineinteles Lawrence (alias Larry) Ellison. Telecom, software, investitii financiare, productie si otel. Acestea sunt profilurile activitatilor desfasurate de cei sase magnati.

Dintre toti acestia cel mai cunoscut ramane Bill Gates, numit printre cei mai bogati oameni din lume in 1987, cand avea 32 de ani! Ce apreciez enorm sunt actele de caritate pe care le face. Fundatia „Bill si Melinda Gates” este cea mai mare fundatie caritabila din lume. In 2006, o donatie record de 30.1mld dolari a fost facuta acestei fundatii de nimeni altul decat Warren Buffett. 😉

„Ca bogat ii greu/ Si sarac ii rau/Nici nu stii cum ii mai bine/ Ca la toti ni-i greu”

Oftez. Sa-mi fie ciuda sau sa ma bucur ca nu ma aflu printre cei mai bogati din lume? Aleg calea simpla, omeneasca si infipta in realitate. Aleg lucrurile simple, fericirea din detalii marunte, aleg grijile pentru bani pentru a putea aprecia mai mult prezenta lor.