Inotul este unul dintre cele mai complete sporturi care exista, atat pentru corp, cat si pentru minte. Piscineservice.ro este cu siguranta locul potrivit in care poti gasi tot ce ai nevoie pentru piscina ta.

Inotul are multe si variate beneficii, indiferent de varsta sau conditie fizica si, daca nu exista o contraindicatie medicala, este un sport foarte complet si sanatos. In plus, nu numai corpul profita de toate aceste calitati, ci si la nivel psihologic ne putem bucura de o modalitate care ne relaxeaza si imbunatateste anumite stari nervoase, cum ar fi anxietatea sau stresul.

Beneficii ale inotului care va vor ajuta sa reconciliati corpul si mintea

  • Incetineste uzura articulatiilor:Asa-numitele sporturi de impact, cum ar fi alergarea sau baschetul, au multe beneficii, dar una dintre principalele lor contraindicatii cade pe oase si articulatii. Acest lucru se datoreaza „saririi” pe care corpul nostru o face pe suprafete foarte rigide. In inot, lucrand direct in apa, punctul de greutate este eliminat si articulatiile nu sufera uzura acestor impacturi. De aceea este un sport foarte recomandat la varstnici.
  • Creste capacitatea pulmonara:Daca aveti probleme de respiratie, inotul va va ajuta sa lucrati si sa va imbunatatiti plamanii datorita prizelor de aer pe care le facem in timpul inotului.
  • Reduce stresul:Sportul, prin eliberarea de endorfine, este una dintre cele mai bune metode de combatere a stresului, anxietatii sau depresiei. De fapt, pentru multi oameni este antidepresivul lor natural sau anxiolitic si recurg la acesta in episoade specifice. Printre diferitele modalitati care exista, inotul este unul dintre cele mai relaxante corp si minte, fiind strans legat de concentrarea asupra respiratiei si fiind facut intr-un mediu acvatic. De asemenea, ne ajuta sa fim mai optimisti si sa ne imbunatatim stima de sine.

 Odihna mai buna

  • Starea generala de sanatate depinde si de somn, deoarece corpul si mintea se repara si se regenereaza in timpul noptii. Obtinerea unui somn bun este cruciala, iar un antrenament bun de inot ajuta remarcabil.
  • Cheltuielile fizice promoveaza calitatea somnului, ceea ce imbunatateste, de asemenea, echilibrul psihologic. Efortul fizic care are loc in inot elibereaza hormoni care apoi duc la o odihna mai buna a noptii.
  • Dupa cum ati putut observa, sesiunile de inot va pot imbunatati cu adevarat starea generala de bine in cel mai scurt timp. Acum ca stii beneficiile inotului, este timpul sa le pui in practica. Indraznesti?

Pierdere in greutate

Ca exercitiu, inotul este ideal pentru cei care doresc sa piarda in greutate si sa-si imbunatateasca silueta. Din fericire, nu este esential sa te antrenezi intens pentru a incepe sa profiti de aceste beneficii.

Cu toate acestea, este important sa se mentina constanta si motivatia, deoarece beneficiile nu vor aparea imediat si va fi necesar sa fie regulat si sa se practice timp de cateva luni.

Inotul ajuta, de asemenea, la construirea masei musculare. Nu ezitati sa combinati diferitele stiluri pentru a profita de acest lucru si de toate celelalte beneficii asociate cu inotul. In concluzie, putem afirma ca inotul este de departe, cel mai bun sport de practicat.

Piscinele pentru copii si adulti

Piscinele temporare ieftine cu clorura de polivinil pot fi cumparate din supermarketuri si date jos dupa vara. Sunt folosite mai ales in aer liber, in curti, sunt de obicei putin adanci si adesea partile lor sunt umflate cu aer pentru a ramane rigide. Cand ati terminat, apa si aerul pot fi eliberate, iar acest tip de piscina poate fi pliat pentru o depozitare convenabila.

Ele sunt considerate in industria piscinelor drept piscine „splasher” destinate sa se racoreasca si sa distreze copiii mici, nu pentru inot, de unde si numele alternativ de piscine pentru copii.

Jucariile sunt disponibile pentru copii si alte persoane cu care sa se joace in apa piscinei. Ele sunt adesea aruncate cu aer, astfel incat sunt moi, dar totusi destul de robuste si pot pluti in apa.

Piscinele publice fac adesea parte dintr-un centru de agrement sau complex de agrement mai mare. Aceste centre au adesea mai mult de o piscina, cum ar fi o piscina interioara incalzita, o piscina in aer liber (clorata, cu apa sarata sau ozonata), care poate fi incalzita sau neincalzita, o piscina mai mica pentru copii si o piscina pentru copii mici si sugari. De asemenea, poate exista o sauna si una sau mai multe cazi cu hidromasaj sau piscine spa (” jacuzzi „).

Multe hoteluri de lux si statiuni de vacanta au o piscina pentru oaspetii lor. Daca o piscina se afla intr-o cladire separata, cladirea poate fi numita natoriu. Cladirea poate avea uneori si facilitati pentru activitati conexe, cum ar fi un rezervor de scufundari. Piscinele mai mari au uneori o scufunda fixata pe o margine deasupra apei.

Multe piscine publice sunt dreptunghiuri de 25 m sau 50 m lungime, dar pot avea orice dimensiune si forma. Exista, de asemenea, piscine elaborate cu cascade artificiale, fantani, placi de stropire, aparate cu valuri, adancimi diferite de apa, poduri si baruri de pe insula.