5a77c766176375c8d77fb547d288b24aSe poate redecora pe bani putini? Daca da, ce inseamna „putini” si ce implica intregul proces? Raspunsul este afirmativ, dar exista fara indoiala si cateva principii dupa care trebuie sa ne ghidam, rabdare, un set de calitati pe care trebuie sa le exploram ceva mai mult si, bineinteles, multa munca.

Un prim aspect pe care trebuie sa il luam in considerare este acela de „crafting”, adica abilitatea de face lucruri  acasa, un fel de lucru manual prin care sa creezi obiecte noi din obiecte vechi. Poti achizitiona scaune vechi, noptiere, dulapuri, etc., pe care le poti vopsi si refolosi, chiar daca le vei gasi alta utilitate. Un scaun vechi, vopsit intr-o culoare potrivita, poate deveni o frumoasa noptiera, de exemplu.

7  sfaturi despre cum sa redecorezi pe bani putini

Vopseste, vopseste, vopseste

Asa cum am spus si mai sus, vopseaua poate face minuni. Practic, poti transforma foarte usor ceva anost in ceva cu totul deosebit si asta pe bani putini. O noptiera veche poate fi vopsita in stil asemanator cu un tablou sau poti folosi un tapet care sa imite acelasi sablon si aceleasi culori. Sau, din contra, poti alege o culoare puternica pentru o masa de cafea, care sa iasa in evidenta si sa inveseleasca atmosfera. La fel poti face cu usile si ferestrele. Investitia este minima, iar efectele sunt nemaipomenite. Noi am gasit vopseluri de toate felurile si in toate nuantele la preturi foarte bune pe adrenco.ro.

Creeaza un centru de interes din obiecte marunte

Pe langa simetrie, care joaca de cele mai multe ori un rol crucial in definitivarea aspectului unei locuinte, „centrele de interes” sunt la fel de importante. Ideea principala este aceasta: un element de decor sa contrasteze si sa sublinieze liniile si formele altor obiecte de mobilier. Un set de perne elegante pot da impresia de eleganta si lux, chiar daca sunt asezate pe o canapea ieftina si simpla.

Ia decizii smart

Cand suntem constransi de buget, avem tendinta de a alege produse mai ieftine. O miscare inteligenta ar fi insa aceasta: cumpara obiecte la mana a doua, dar din materiale rezistente, in loc de obiecte noi, dar din materiale care se uzeaza destul de repede. Un obiect vintage poate fi „indulcit” apeland la mici trucuri de design, cum ar fi o vaza cu flori, un tabou, o lampa, etc.

Paletii – o optiune ieftina si utila

Paletii sunt la mare cautare cand vorbim despre amenajarile interioare. Si nici nu ar trebui sa ne mire, daca ne gandim la multitudinea de optiuni pe care o ofera. Din paleti se pot construi masute de cafea, paturi, canapele pentru terasa, noptiere, etc. Evident, aspectul general va fi de tipul industrial-vintage, dar putina culoare poate face minuni. Poti vopsi o parte din paleti sau poti adauga alte obiecte la fel de ieftine.

Material scump, croaiala ieftina

Draperiile sunt destul de scumpe, mai ales cele din materiale de calitate. Poti cumpara materiale la pret de fabrica din diferite magazine specializate, iar de croiala sa se ocupe altcineva sau sa te ocupi chiar tu. La fel poti face si pentru cearsafuri, pentru fata de masa sau pentru fetele de perna.

Alege obiecte care pot fi refolosite

Probabil, una cele mai bune decizii pe care o poti lua, cand vine vorba de  redecorarea locuintei pe bani putini, este aceasta: alege obiecte care pot fi usor transformate in lucruri noi, care se pot schimba odata cu preferintele tale. O oglinda, un tablou, un scaun interesant. Asa economisesti bani ori de cate ori vrei sa faci o schimbare sau vrei sa te muti intr-o locuinta mai mare.

Te simti curajos? Lipeste!

Daca simti ca viziunea ta artistica merge mai departe decat ceea ce am prezentat pana acum si daca esti si curajos, atunci nu ezita sa aplezi la lipici. Poti lipi orice, de la folografii pana la cuiere, tapet sau alte maruntisuri. Iti trebuie insa ceva mai multa indemanare si un lipici de calitate, care sa nu lase urme urate pe pereti.

Ce spui? Redecoararea casei pare la fel de scumpa si complicata acum? 🙂