Expresia „frumos pana la varful unghiilor” subliniaza importanta unei manichiuri ireprosabile. Pentru a face acest lucru, utilizarea unui gel uv 3 in 1 autonivelant IBD a devenit esentiala. Mai trebuie sa stii cum sa-l pui si cum sa-l scoti.

Gel UV, ce este?

Aceasta tehnica consta in depunerea capsulelor pe unghii fixate cu ajutorul unui adeziv si a unui gel. Dupa ce s-au catalizat  folosind o lampa UV sau LED, sunt gata de modelat. Aplicarea pe unghii cu gel va incepe intotdeauna cu o sesiune completa de curatare (pilire, respingere a cuticulelor, dezinfectie). De cele mai multe ori dezvoltat intr-un institut, profesionistul se va ocupa de lucrul  gelului pe unghii dupa implementarea capsulelor. Gelul UV poate fi folosit si direct pe unghie.

Cum sa aplici unghiile false cu gel UV?

Vrei sa te ocupi de manichiura ta fara sa mergi la un salon de infrumusetare? In primul rand, cumpara un kit complet pentru realizarea lucrarii tale.

Inainte de a aplica gelul, asigura-te ca iti pregatesti unghiile. Dezinfecteaza-le, spalandu-ti corect mainile. Pileste unghiile astfel incat sa fie uniforme si netede la capete. Impinge cuticulele inapoi folosind un impingator de cuticule.  Folosind piatra ponce alba sau o pila cu granulatie foarte fina, pileste suprafata unghiei. Prafuieste  cu o perie kabuki.

In sfarsit vine asezarea capsulelor. Fii precis in gesturi si alege o latime a capsulei similara cu latimea initiala a unghiei tale. Aseaza capsula in prima treime a unghiei pentru a proteja varful. Folosind un cleste de ghilotina, alege lungimea capsulelor taind-o sau modeland-o dupa dorintele tale. Aceste capsule sunt intretinute folosind un adeziv adecvat.

Este timpul sa-ti aplici lacul. Dupa aplicare, slefuieste unghia pentru o redare uniforma. Lustruieste demarcatia dintre unghia naturala si capsula. Acest lucru va servi pentru a da un aspect natural.

Al patrulea pas corespunde aplicarii gelului UV. Un pas decisiv pentru o manichiura frumoasa. Ia o perie si o lampa UV. Intinde gelul pe capsula folosind peria (doua sau trei straturi vor fi suficiente). Apoi lasa gelul sa catalizeze sub o lampa UV timp de doua minute.

Pentru a va perfectiona manichiura, pileeste contururile dupa ce gelul s-a uscat. Iti vei putea personaliza unghiile depunand modelele si ornamentele la alegere!

Cum sa-ti elimini gelul UV?

Va veni vremea cand va fi timpul sa-ti dai jos manichiura. In primul rand, trebuie luate cateva masuri de precautie esentiale.

Mai intai, dupa indepartarea gelului, asteapta cel putin o saptamana pentru a repeta operatia.

Daca ai capsule, nu iti rupe unghiile false si nu folosi solutie de indepartare a lacului de unghii, altfel vei provoca daune.

Mai intai, taie lungimea unghiilor false pentru o indepartare mai usoara. Folosind o masina de slefuit sau pila grosiera, pileste pentru a indeparta suprafata lucioasa a gelului. Inmoaie unghiile intr-un vas cu acetona  pentru a dizolva gelul si lipiciul. Asteapta 15 pana la 20 de minute. Dupa aceasta, incearca sa indepartezi usor capsulele. Odata ce scapi de unghiile false cu gel UV, foloseste un impingator de cuticule pentru a indeparta reziduurile de lipici. Pasul va fi similar pentru gelul UV fara capsula.