Povestea agentului de amanet si a imprumuturilor colaterale se intinde pe o perioada de peste 3000 de ani. Primele case de amanet din China au fost infiintate pentru a oferi muncitorilor si fermierilor prost platiti acces la credite pe termen scurt.

Magazinele de amanet erau, de asemenea, o vedere familiara pentru cetatenii Greciei antice si a Imperiului Roman; de fapt, cuvantul taran este derivat din cuvantul latin „patinum”. De-a lungul secolelor, oricine are nevoie de numerar rapid si obiecte de valoare ca garantie ar putea accesa serviciile de amanet pentru a-si schimba obiectele de valoare cu avansuri de imprumut in numerar, cu dobanzi impozabile adaugate. La fel ca si astazi, amanetul a pastrat bunurile pentru a fi revandute sau licitate unui alt cumparator.

Imprumuturile colaterale – sau agentul de amanet – este una dintre cele mai vechi profesii din lume si exista intr-o anumita forma de secole.

Incepand cu China din secolul al V- lea, oamenii folosesc obiecte timp de secole ca garantie pentru un imprumut. Persoanele cu obiecte de valoare care urmeaza sa fie folosite ca garantii au reusit sa asigure imprumuturi impotriva elementelor cu valoarea lor monetara de secole.  https://www.casa-amanet.com/  este un magazin de amanet modern, unde angajatilor le pasa profund de asigurarea celor mai bune servicii.

Primii agenti de amanet din lume au aparut in manastirile budiste chinezesti din secolul al X- lea, detinute si operate de calugari. Uneori, aceste companii au fost fondate de indivizi bogati ca asocieri in participatie cu manastiri, deoarece manastirile erau uneori scutite de impozite. Desi acestea sunt primele exemple inregistrate de agenti de amanet, este pe deplin posibil ca agentii de amanet de o anumita forma sa fi existat cu mult inainte de acel moment.

Agentii de amanet au ajuns in Europa, cand Imperiul Roman se afla la apogeul puterii sale. Influenta imperiului asupra afacerilor de case de amanet de astazi, nu trebuie subestimata. Multe dintre legile care guverneaza industria casei de amanet, isi au radacinile in vechile legi romane. Cu toate acestea, asta nu inseamna ca legile romanilor au fost literalmente copiate.

In Imperiul Roman existau reguli stricte cu privire la ce si ce nu poate oferi un agent de amanet ca garantie pentru un imprumut, care au fost incorporate in lege. Imbracamintea, mobilierul si uneltele agricole nu aveau voie sa fie folosite ca securitate. Aceasta regula nu se aplica agentului de amanet modern si, intr-adevar, mobilierul antic este o alegere obisnuita pentru cineva care amaneteaza un obiect unui agent de amanet.

In primele zile ale casei de amanet, evreilor si crestinilor li sa interzis sa imprumute bani si sa beneficieze de rambursarea dobanzilor. In iudaism, perceperea dobanzilor la imprumut este clasificata ca unul dintre cele mai grave pacate din cartea Vechiului Testament a lui Ezechiel.

Cu toate acestea, atat Tora, cat si Talmudul incurajeaza imprumuturile de bani si bunuri catre alti evrei, cu conditia sa nu fie percepute dobanzi. Cu toate acestea, nu erau interzise imprumuturile cu dobanda de la evrei catre persoane de alta etnie.

Ce avantaje ofera in prezent casele de amanet?

Daca te intrebi care sunt avantajele pe care le poti obtine in prezent de la casele de amanet, iti prezentam cele mai importante detalii pe care ar trebui sa le cunosti despre ele, astfel incat atunci cand apelezi la o casa de amanet sa stii la ce trebuie sa te astepti.

  1. Casele de amanet ofera imprumuturi pe loc

Primul si cel mai important aspect este faptul ca o casa de amanet iti va oferi imprumutul pe loc, in urma evaluarii produsului. Nu trebuie sa astepti zile intregi pana cand primesti un raspuns asa cum se intampla la banci.

  1. O casa de amanet nu se intereseaza de istoricul tau

Pe cei de la casa de amanet nu ii intereseaza daca ai un job sau daca ai un istoric de credit negativ. De asemenea, aceste persoane nu sunt interesate nici de faptul ca nu iti poti plati ratele pentru imprumut. Lucrurile sunt simple, daca nu mai vrei sa platesti imprumutul, nu vei recupera obiectul lasat la amanet si acesta va fi vandut.

  1. Casele de amanet te ajuta sa scapi de obiectele de care nu mai ai nevoie

Atunci cand ai anumite obiecte de care vrei sa scapi rapid poti sa le duci la amanet. Daca le duci la gunoi, nu vei obtine nimic pe ele, insa la casa de amanet se va gasi o suma pentru o mare parte dintre obiectele pe care le ai. Desigur, nu ne referim aici la obiecte lipsite de valoare asa cum sunt deseurile sau la obiecte care nu pot fi de folos nimanui.

Este vorba de mobila veche din materiale foarte bune, de electrocasnice, de telefoane, de ceasuri sau de bijuterii si desigur, lista este ceva mai lunga de atat insa acestea sunt cele mai comune exemple de articole aduse la amanet.