Indiferent daca este vorba de calatorii zilnice sau simple vacante, combustibilul reprezinta rapid un buget semnificativ pentru unele gospodarii care se intreaba rapid ce trebuie sa faca pentru a consuma mai putina benzina sau motorina. Iata toate sfaturile privind consumul de combustibil si cum poti face economie de combustibil cu uleiul Shell Helix Ultra 0W.

Beneficii uleiuri de motor Shell Helix Ultra

In primul rand, ia in calcul folosirea unui ulei sintetic din gama  Shell Helix Ultra. Shell Helix Ultra este o gama de uleiuri de motor de top care este formulata folosind tehnologia unica Shell PurePlus, oferind un ulei de motor care ajuta in mod activ la mentinerea motoarelor curate.

Cele mai noi uleiuri de motor Shell Helix Ultra 0W complet sintetice ofera performante de durata ale motorului si protectie superioara pentru masina la temperaturi extreme ale motorului, dar ca si beneficiu principal, o economie mai mare de combustibil.

Sfaturi si trucuri utile de economisire combustibil

  • Anticipeaza cat mai mult posibil

Cand te intrebi cum sa consumi mai putin combustibil, primul lucru esential de facut este sa anticipezi pur si simplu traficul si sa adopti un drive ecologic. Acceleratiile si franarile fac sa consumi mai mult combustibil.

  • Downshift in loc de franare

Cand apare oportunitatea, ia in considerare decalarea mai degraba decat franarea. Frana motorului va inlocui apoi partial actiunea pedalei de frana si va folosi mai putin combustibil.

  • Condu la turatii mici

Incearca sa schimbi viteza destul de repede la aproximativ 2.500 rpm cu o masina pe benzina si 2.000 rpm cu o masina diesel. Retine ca a fi pe locul 5 este mai economic decat a merge pe locul 3, in orice mediu.

  • Condu cu o viteza constanta si respecta limitele de viteza

Daca ramai in limita de viteza si conduci la o viteza constanta, acest lucru va economisi combustibil.

  • Opreste motorul

Prezent in multe masini recente, butonul Stop-and-Start iti permite sa pornesti motorul direct atunci cand stai stationar si, prin urmare, iti va economisi combustibil.

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, oprirea regulata a motorului nu iti deterioreaza masina si iti va economisi benzina.

  • Opreste aerul conditionat sau incalzirea cat mai curand posibil

Aerul conditionat si incalzirea consuma mult combustibil. Ideal cand le folosesti nu este sa le dai prea tare.

  • Evita blocajele de trafic

Blocajele de trafic sunt cel mai bun mod de a pierde rapid combustibilul. 

  • Indeparteaza cat mai multa greutate din masina

Pentru a economisi combustibil, poti, de asemenea, sa indepartezi orice ar putea fi in portbagaj. Acest lucru va face vehiculul mai usor si va consuma mai putin combustibil.

  • Intretine-ti masina

Verifica presiunea anvelopelor lunar, daca este necesar, curata filtrul de aer si foloseste un ulei de motor sintetic ca cele de la Shell Ultra Helix 0W.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.