Daca credeti ca o femeie nu trebuie sa stie ce se intampla cu frigiderul ei daca acesta incepe sa faca zgomote sau daca dintr-o data acesta nu mai raceste si  ca  barbatul este singurul care ar trebuii sa se ocupe de reparatile caznice, ar trebuii sa aflati ca in lumea moderna in care totul este in schimbare o femeie poate afla cauzele unui frigider stricat.

Nu cred ca  ar trebuii sa se apuce de reparati insa ar trebuii sa cunoasca diverse detalii ca atunci cand intampina aceste probleme  sa se poata descurca singura pentru a afla cauza lor si cat de costisitoare ar fii reparatia. De aceea am sa va prezint cateva cauze care fac ca vitrina ta frigorifica sa aiba  probleme de functionare.

 

In momentul in care frigiderul nu mai raceste, invata ce sa faci, accesand informatiile disponibile pe internet. In felul acesta va fi mult mai usor sa afli care sunt pasii pe care va trebui sa ii urmezi astfel incat frigiderul tau sa devina functional din nou. Uneori nu este necesar sa apelezi la barbati pentru a repara frigiderele, acestea nefiind mecanisme complicate. Va trebui sa ai cateva scule potrivite sau uneori va fi necesar doar sa fii foarte creativa si frigiderul va fi reparat.

 

O problema comuna pe care o femeie o poate intampina este aceea ca dupa dezghetarea aparatlui sa nu  mai porneasca, dar nu trebuie sa va faceti griji deoarece probabil este  o problema interna adica defectarea dispozitivului care se ocupa de racire deoarece acesta nu mai trimite informatii necesare la compresor. Nu este o defectiune costisitoare insa dupa reparare problema poate reapaea deci puteti lua in calcul varianta de a lua unul nou.

 

Se poate intempla ca frigiderul sa nu mai raceasca, iar in acest caz reparatiile

pot fi chiar costisitoare. O varianta simpla ar fi daca problema este din cauza scurgerilor ale lichidului de racire, acesta trebuie doar inlocuit si astupate gaurile de scurgere.  Dar daca compresorul este cel vinovat cel mai bine cautati un specialist acesta va poate spune daca merita reparat sau ar fii cazul sa il schimbati.

 

Daca ati patit ca frigiderul dumneavoastra sa raceasca exagerat de mult puteti verifica daca aveti setarile schimbate.  In cel mai rau caz a aparut o defectiune la dispozitivul care controleaza temperatura, dar inainte de asta puteti verifica termostatul daca are o temperatura normala.

 

Oricum daca aparatul raceste prea mult va puteti simti norocosi deoarecce in cazul in care acesta nu raceste suficient o reparatie va costa mult mai mult si de cele mai multe ori va fii nevoie de un frigotehnist. Dar inainte de a apela la unul puteti incerca sa curatati bobinele de condensare sau sa verificati ventilatorul intern.

 

Chiar si congelatorul poate avea probleme. De exemplu daca acesta nu mai incheata sunt cateva cauze care trebuie luate in considerare.

  1. Garnitura trebuie schimbata
  2. Circuitul electric defect
  3. Temperatura din camera este prea rece
  4. Ati pus ceva fierbinte iar acesta nu reuseste sa faca fata