Cat de sanatoasa este apa care o bem?
Pentru a raspunde la aceasta intrebare incercam sa iti  relatam cateva lucruri, apa influenteaza sanatatea populatiei atat prin cantitatea consumata, cat si prin calitate.

Accesul insuficient la apa de calitate a fost si este cauza raspandirii unui mare numar de afectiuni. Imposibilitatea asigurarii necesarului fiziologic de apa curata stau la baza raspandirii unui numar mare de afectiuni digestive (gastroenterite, dizenterie, hepatita endemica etc.).

Lipsa apei determina si cresterea incidentei bolilor de piele si tesut subcutanat (acnee, furunculoza, piodermite etc.) sau a altor afectiuni transmise prin vectori (febra recurenta, tifos exantematic).

Apa influenteaza in mod direct, prin calitatile si compozitia sa, sanatatea individului, de aceea este recomandat sa alegi acum ionizatoare de apa  .

Astazi, se cunoaste faptul ca o serie de maladii netransmisibile sunt favorizate de compozitia apei potabile.

Afectiunile cardiovasculare

Prin intermediul noilor cercetari s-a descoperit faptul ca afectiunile cardiovasculare sunt influentate de mineralizarea apei. Studiile au aratat ca bolile cardiovasculare se afla in relatie inversa cu duritatea apei.

Cu alte cuvinte, cu cat o apa este mai dura, cu atat scade incidenta deceselor datorate bolilor cardiovasculare (ex: infarctul de miocard). Din acest motiv avem ionizatoare de apa ce lucreaza doar cu apa minerala.

Intoxicatia cu nitrati

Methemoglobinemia infantila apare in special la copiii mici, in primul an de viata, de regula in cazul copiilor alaptati artificial. Intoxicatia se produce la concentratia de 40-60 mg azotati/litru in apa de baut si poate lua de la forme usoare la forme grave si uneori deces.

Important! Intoxicatia cronica cu nitrati formeaza nitriti ce blocheaza hemoglobina intr-o forma ce nu mai poate transporta oxigenul la celule, tesuturi si organe – methemoglobina.

Aceasta nu se manifesta clinic, dar influenteaza puternic si negativ atat dezvoltarea fizica (ponderal si structural), cat si performantele cognitive, scazand rezistenta organismului la diferite agresiuni. Acest lucru este valabil si pentru adolescentii sau adultii care se afla astfel intr-o stare de hipoxie celulara, tisulara cronica cu scaderea performantelor fizice si mentale si prabusirea sistemului imunitar.

Intoxicatia cu plumb

Plumbul are efect cumulativ, localizandu-se la nivelul sistemului osos. Copiii sunt mai sensibili la intoxicatia cu plumb, putand manifesta intarzieri in dezvoltarea mentala. Concentratia de plumb considerata a fi toxica este de 0,1-0,2 mg/litru.

Intoxicatia cu mercur

Acesta se gaseste in forme organice (metil-mercur), producand leziuni ale sistemului nervos, ale ochiului (nervului optic), sistemului renal si digestiv (ficatul fiind afectat in mod special). Se acumuleaza in organism in organele vitale: creier, rinichi, in globulele rosii si chiar in par. Doza toxica se considera a fi inferioara concentratiei de 10 µg/litru de apa.

Intoxicatia cu cadmiu

Semnalata in Japonia ca maladia ITAI-ITAI (in anii 1970). Se acumuleaza cu precadere in ficat si rinichi. Determina eliminarea masiva de calciu prin rinichi, insotita de o frecventa ridicata a fracturilor. Cadmiul este rcunoscut si ca un agent cancerigen iar doza toxica este de 5 µg/litru de apa.

Intoxicatia cu crom

Forma extrem de toxica a cromului este cea hexavalenta, afectand cu precadere ficatul, rinichii si organele hematopoietice. Doza toxica este de 0,1 µg/ litru de apa.

Intoxicatia cu cianuri

Este una dintre cele mai grave intoxicatii deoarece cianurile blocheaza respiratia celulara, manifestandu-se sub forma de asfixie interna si tulburari nervoase. Concentratia toxica este  extrem de redusa, respectiv 0,01 mg/litru de apa.

Prin urmare, beti apa doar din surse controlate.

Care sunt avantajele unui ionizator de apa

Bei apa filtrata, pura.
Filtrul inclus în ionizator iti oferă o apa mult mai pura decat apa de la robinet. Acesta inlatura substantele contaminante din apa (toxine, pesticide, substanţe chimice, metale grele), bacteriile, care iti ruinează continuu sanatatea. Rezultatul este că ai o apa pura, sanatoasa, perfecta pentru baut si gatit.
In plus, ionizatoarele de apa te ajuta sa:

  • Previi apariția bolilor: deoarece multe boli sunt cauzate de aciditatea din organism, folosind apa alcalina previi, de fapt, aciditatea din organism
  • Iti mentii tonusul si si mai mai multa energie: apa ionizată negativ este cel mai puternic antioxidant.