Multi proprietari de afaceri se fac vinovati de faptul ca iau drept garantata pe vesnicie starea usilor industriale pe care le utilizeaza pentru spatiile pe care le detin, si ca uita sa verifice usile la timp, sa le repare si sa le mentina intr-o stare buna de functionare.
Dincolo de neglijenta in sine care nu ar trebui sa fie specifica unui proprietar de afacere care investeste bani in orice bun, lasarea in voia sortii a starii usilor industriale poate fi in detrimentul afacerii per ansamblu.
Intretinerea usilor industriale poate ajuta afacerea in extrem de multe feluri, pe care probabil ca patronii nici macar nu le constientizeaza. Iata de ce intretinerea regulata ar trebui sa fie tratata ca o prioritate de top.

Respectarea obligatiilor legale

In primul rand, ca si proprietar de afacere, aveti obligatia legala de a va asigura ca oferiti conditii sigure si decente de lucru pentru angajati, si ca nu se va ajunge din neglijenta personala la niciun fel de accident de munca. Pe de alta parte, este important sa stiti ca accidentele de munca pot duce nu numai la acuzatii legale, penale sau civile, ci si la compensatii costisitoare pe care va trebui sa le platiti angajatilor care sufera accidente de orice fel in timpul serviciului.
Daca usa industriala instalata intr-un spatiu pe care il detineti este cauza unui accident de munca si se determina ca aceasta nu a fost intretinuta asa cum se cuvine, la timpul cuvenit, veti suferi – in calitate de proprietar si administrator al afacerii – penalizari grave.
Intretinerea in mod regulat, facuta de profesionisti pregatiti in acest sens, va asigura ca respectati complet reglemetarile in vigoare in domeniul protectiei muncii. Veti inlatura, astfel, de pe umerii vostri responsabilitatea de orice natura in cazul in care un membru al staff-ului va fi ranit de o usa industriala.

Asteptari mai mari privind durata de viata

Serviciile de intretinere efectuate in mod regulat pentru o usa industriala vor preveni extinderea problemelor si vor contribui la prelungirea duratei de viata a usii. O echipa calificata va fi capabila sa detecteze la timp micile probleme care pot aparea, inainte ca ele sa devina mari probleme.
De asemenea, atunci cand problemele sunt mici, reparatia este mai putin costisitoare decat daca ati face reparatia mai tarziu. In plus, poate fi prevenita astfel aparitia unor probleme mai mari.
Extinderea duratei de viata a usii industriale va va ajuta sa economisiti bani, de asemenea, pentru ca pretul inlocuirii unei usi va fi cu siguranta mai mare decat cel al intretinerii regulate.

Evitarea riscului functionarii inadecvate

In cele din urma, dar la fel de important, avand grija in mod adecvat de usile industriale instalate in spatiile pe care le detineti va veti asigura ca acestea raman in stare buna de functionare si ca veti reduce astfel riscul ca ele sa nu mai functioneze corect sau sa aiba probleme care sa faca imposibila functionarea.
Daca o usa industriala nu ar mai functiona corect, siguranta proprietatii si a bunurilor va fi pusa intr-o situatie riscanta pana cand veti remedia problema, iar astfel hotii vor putea profita de ocazie si sa intre in locuri in care, in conditii normale, nu ar fi putut din cauza sigurantei oferite de o usa industriala de calitate.

Sursa imagine: gunther-tore.ro