munca in strainatate

Munca in strainatate ramane solutia salvatoare pentru multi romani…

…in ciuda problemelor financiare cu care se confrunta tarile occidentale, tari spre care se indreapta gandurile de..mai bine ale multor compatrioti. Desi rata somajului este in crestere, angajatorii straini inca se arata dispusi sa angajeze romani,  si chiar sa le ofere conditiile necesare pentru a nu se desparti de partenerii de viata. Munca in strainatate in cuplu le asigura romanilor posibilitatea de castiga mai multi bani decat in tara, fara a-si destrama familiile.

„Ofertele de munca in strainatate se adreseaza tuturor, inclusiv persoanelor care doresc sa plece in cuplu. Agentiile de recrutare sunt constiente de acest aspect si ofera din ce in ce mai multe oportunitati de lucru cuplurilor. Daca nu doriti sa plecati la lucru in afara tarii singur, joburile adresate cuplurilor (sot/sotie, prieteni, rude) sunt o alternativa interesanta. Un alt avantaj este faptul ca doar unul dintre parteneri trebuie sa vorbeasca engleza sau limba tarii in care se pleaca la lucru”, ne spune Sonia Dan, responsabil PR al portalului de recrutare Tjobs.ro, citat de incont.ro.

Agentiile de recrutare faciliteaza munca in strainatate pentru cupluri

Domeniile disponibile pentru cuplurile de romani care vor sa lucreze in afara tarii sunt urmatoarele:munca in strainatate

Ingrijire copii si menaj: Cei doi pot lucra pentru o familie, doamnele ajutand la ingrijirea copiilor, la menaj si in bucatarie, iar domnii se pot ocupa cu gradinarit, sofat, cumparaturi, diverse reparatii. Avantajul acestui domeniu ar fi faptul ca masa si cazarea sunt gratuite, iar in weekend cei doi au cel putin o zi libera.

Ingrijirea varstnicilor si a persoanelor imobilizate la pat. Numeroase azile si clinici private angajeaza cupluri pentru ingrijirea batranilor sau a bolnavilor imobilizati la pat. Munca lor presupune o serie de activitati menajere (gatit, cumparaturi, curatenie) si activitati de asistenta sociala: spalat, imbracat, hranit, supraveghere in timpul noptii, transport etc.

Agenti de vanzari in centrele comerciale. Acest domeniu vizeaza munca in strainatate de tip sezonier, asa ca, cei dornici sa munceasca intre 3 luni si 1 an intr-o tara straina, se pot angaja ca agenti de vanzari in supermarketuri, mall-uri si alte centre comerciale. Oferta se adreseaza in special cuplurilor tinere, care trebuie insa sa aiba o serie de calitati: foarte bune abilitati de comunicare si vanzare si buna cunoastere a limbii vorbite in tara respectiva sau macar a limbii engleze.

Munca in strainatate in ferme agricole sau de animale. In acest sector, oferta cuprinde munci agricole diverse, printre care: cules legume si fructe, intretinut diverse plantatii, plantat legume, sortat si ambalat fructe si legume, ingrijirea animalelor, intretinerea curateniei in ferme etc.

Industria alimentara: Oferta din acest domeniu este una variata si cuprinde job-uri de barmani, chelneri, ospatari, bucatari, ajutorde bucatar, patiseri, cofetari… Cuplurile nu sunt selectate de obicei dupa criteriul varstei, insa trebuie sa cunoasca foarte bine limba tarii respective sau macar engleza.

Turism: Munca in strainatate in domeniul turismului este una dintre cele mai frumoase si bine platite, insa si una dintre cele mai solicitante. Locuri de munca precum: ghid turistic, antrenor sportiv in salile hotelurilor, hostess, entertainer, animator turistic pentru hoteluri si multe altele, pot oferi recompense financiare generoase celor care se orienteaza spre acest domeniu. Vasele de croaziera recruteaza, de asemenea, in aceasta perioada, pentru sezonul urmator.

Asadar, ofertele de munca in strainatate pentru cupluri sunt variate si deloc putine…

…chiar si acum, cand Occidentul trambiteaza continuu situatii de criza. Cati romani vor mai pleca, ramane insa de vazut. Momentan, cei plecati deja la munca in strainatate se intorc de Sarbatori acasa, pentru a le povesti celor ramasi acasa ce ii asteapta peste hotare…