Termenul „făină pizza profesională” este din ce în ce mai utilizat în cercul pizzarilor. Oricine pregătește pizza în fiecare zi știe cât de multe probleme poate provoca făina greșită: umflături la suprafața produsului, pete întunecate pe o bază ușoară, firimituri umede, necoapte, cu crăpături, structură perturbată, pierderea rapidă a prospețimii.

Utilizarea făinii de pizza specializată îți va permite să obții un produs de aceeași calitate ridicată la ieșirea din cuptor și întotdeauna vei fi salvat de multe probleme cu aluatul,  asigurând un rezultat excelent al produsului finit.

Super făina pentru Pizza este concepută pentru producerea de tipuri clasice de pizza: conform rețetelor italiene și americane și este ideală și pentru prepararea de pizza napolitană, Chicago, siciliană.

Făina pentru pizza trebuie să aibă proprietăți elastico-plastice optime, astfel încât aluatul să se întindă bine și să nu se rupă în timpul lucrului cu el, compoziția enzimatică, capacitatea de formare a gazului, puterea făinii trebuie să corespundă cu cea selectată în tehnologia de producere a pizza.

În total, profilul de calitate al acestui tip de făină include mai mult de 16 parametri responsabili pentru reologia aluatului: conținutul de proteine, raportul proteic etc.

Tipuri de făină pentru pizza

Fiecare tip de făină are caracteristici individuale și nu este întotdeauna posibil ca pizzeriile să utilizeze tehnologia cu cea mai lungă rezistență la frig. Pe baza acestui fapt, a fost dezvoltată o întreagă linie de făină de pizza profesională – medie, standard, premium.

Aceste tipuri de făină diferă în ceea ce privește conținutul de proteine, rezistența făinii, capacitățile de formare a gazelor și de păstrare a acestora.

Acum fiecare producător de pizza va putea alege făină în funcție de propriile sale nevoi, rețete, idei și capacități tehnice, primind în același timp un rezultat stabil și de înaltă calitate.

Făină pentru pizza italiană

Pizza italiană este acum cunoscută, probabil, de fiecare producător de pizza. Această tendință este ferm înrădăcinată și se dezvoltă activ. Interesul cumpărătorilor, capacitatea de a diversifica meniul, precum și tehnologia de gătit simplă, sunt argumente importante în favoarea preparării acestei rețete.

Pizza italiană are o formă ovală sau dreptunghiulară alungită, o suprafață neuniformă care conferă un farmec special acestui produs unic și neapărat un blat mare, cu pereți subțiri, datorită căreia pizza are un gust crocant, dar în același timp delicat și în special aromat.

Cum ar trebui să fie o pizza adevărată?

Blatul pizzei trebuie menținut timp de 20 de minute după coacere, iar baza (fundul pizza) nu trebuie să se ude. Partea pizza trebuie să fie cu pereți subțiri, crocantă, aerisită, cu porozitate grosieră.

Dacă iei o bucată de pizza de marginea largă cu degetul mare și degetele mijlocii și o pliezi ușor, împingând-o în jos cu degetul arătător, atunci gura de pizza ar trebui să își mențină forma și să nu se lase.

Suprafața pizza trebuie să aibă o culoare maro chiar aurie, fără pete întunecate (centre de formare crescută a zahărului și gazelor). Baza pizza trebuie să aibă aceeași înălțime pe întreaga zonă (3-4 mm) și o porozitate fină uniformă.