Pastele sunt extrem de populare si incredibil de versatile. Sunt sarace in grasimi, bogate in carbohidrati complecsi si, de asemenea, ofera o cantitate buna de proteine ​​si fibre. De ce sa nu-ti placa pastele? Ei bine, pentru vegani, intrebarea este evidenta: pastele sunt vegane?

Pastele sunt vegane?

Raspunsul scurt: Unele paste sunt vegane, iar altele nu.

Cele mai multe paste ambalate, inclusiv paste fainoase Farabella, spaghete vegane, rotini si orice alt tip, sunt 100% vegane. Pentru a fi sigur, verifica ingredientele de pe ambalaj!

Uneori este posibil sa vezi „ou” listat ca ingredient in pastele „proaspete”. Evita-le pe acestea, dar in general pastele nu contin ingrediente de origine animala.

Toate pastele sunt vegane?

Pastele exista de mult timp. Pastele au originea in Italia, unde oamenii amestecau in mod traditional aluatul nedospit din faina de grau dur cu apa sau oua.

Astazi exista peste 300 de forme de paste. Nu toate sunt vegane.

Pastele proaspete sunt uneori facute cu oua (desi uleiul poate fi folosit in loc de ou). Cele mai multe paste ambalate sunt vegane, dar este o idee buna sa verifici ingredientele pentru orice eventualitate.

Cum se fac pastele?

La aceasta intrebare trebuie sa se raspunda in doua parti, deoarece exista doua moduri distincte de a pregati acest produs delicios.

Exista paste proaspete, care sunt adesea preparate si gatite in acelasi timp. Si mai sunt paste uscate. Pastele uscate sunt de obicei conservate pentru vanzare in magazinele alimentare pentru a fi gatite la o data ulterioara.

Paste proaspete

Ingredientele tipice pentru pastele proaspete sunt faina, apa, sarea si ouale. In timp ce unele paste proaspete sunt facute cu ulei in loc de oua, ouale sunt un ingredient comun in pastele proaspete.

Mai intai, faina si sarea se amesteca intr-un bol de amestecare. Apoi se face o „gaura” in mijlocul fainii. Acolo intra ouale.

Faina se amesteca incet cu ouale pana se formeaza un tip de aluat. Odata ce ouale si faina sunt bine amestecate, se poate incepe framantarea. Aluatul se framanta apoi pana cand nu mai vezi bule de aer cand il tai.

Odata ce acest pas este finalizat, aluatul trebuie sa fie odihnit inainte de a fi taiat in orice forma doresti: fettuccine, spaghete, taitei lasagna, cum doresti. Apoi este gata sa fie aruncat in apa clocotita pentru a fi gatit.

Paste uscate

Poti usca pastele proaspete, ceea ce inseamna ca unele tipuri de paste uscate pot contine oua.

Cu toate acestea, majoritatea pastelor uscate produse in serie si conservate pe care le vei gasi nu contin produse de origine animala. De fapt, ele contin de obicei doar doua ingrediente: faina si gris.

Productia comerciala de paste uscate este un proces lung. In primul rand, grisul, derivat dintr-un produs din grau, este amestecat cu apa. Masinile vor amesteca cateva tone de aluat de paste in fiecare zi. Dupa amestecare, aluatul este presat prin forme de paste in forma dorita.

Odata ce aluatul este turnat si taiat, este trimis la un uscator industrial care usuca aluatul la temperaturi ridicate. Cand pastele sunt complet uscate, sunt apoi ambalate in cutii si trimise la magazinele din intreaga lume.