Curățarea dublă, cândva doar o acțiune pentru fanii înfocați ai ritualurilor de îngrijire a pielii, a ajuns să facă parte din rutina de zi cu zi a fiecărei persoane căreia îi pasă măcar puțin de propria piele.

Dar ce este curățarea dublă? De ce ar trebui să te deranjezi să adaugi un pas suplimentar rutinei tale? Și este chiar pentru toată lumea?

Citește în continuare pentru a aflară răspunsurile la întrebările tale arzătoare.

Ce este?

Curățarea dublă este la fel de simplă pe cât sună. Aceasta implică spălarea completă a feței cu două produse de curățare.

Singurul considerent este că produsele de curățat trebuie să fie de două tipuri pentru a avea efectul dorit. Primul este de obicei un produs de curățare pe bază de ulei. Aceasta este urmată de unul pe bază de apă.

Care-i rostul?

De ce trebuie să folosești două produse de curățare? Ei bine, aici contează tipurile.

Un produs de curățare pe bază de ulei este conceput pentru a elimina impuritățile inclusiv machiajul, protecția solară, sebumul și poluarea.

Scăpând mai întâi de aceste lucruri, cel de-al doilea produs de curățare pe bază de apă poate intra cu adevărat în piele, îndepărtând resturile de murdărie și sudoare.

Nu numai că o curățare dublă este menită să ofere o purificare completa, dar poate revitaliza pielea mată și permite celorlalte produse de îngrijire a pielii să pătrundă mai eficient.

Pentru cine este?

Curățarea dublă nu este o necesitate, însă pentru anumite tipuri de ten ar putea fi o binecuvântare.

De exemplu cei cu tenul gras. Două formule delicate sunt, în general, o modalitate mai bună de a combate excesul de sebum decât o formulă puternică care ar putea lăsa pielea să se simtă prea uscată.

De unde a apărut această tehnică?

Japonia și Coreea sunt părinții fondatori ai dublei curățări.

Potrivit rapoartelor, gheișele japoneze au folosit uleiuri de curățare urmate de un demachiant spumos pentru a-și îndepărta machiajul alb.

Tehnica a devenit, de asemenea, populară ca parte a regimului coreean de îngrijire a pielii în 10 pași, care a migrat în cultura occidentală în ultimii ani. De altfel, produsele cosmetice coreene sunt adaptate tipurilor diferite de ten, astfel vei găsi produse potrivite indiferent de ce tip de ten ai.

Cum se face?

Fie că alegi un ulei de curățare sau un demachiant pe bază de ulei urmat de un gel, loțiune sau cremă, metoda este aceeași.

Aplică produsul pe bază de ulei în palmă și folosește degetele pentru a-l masa ușor pe piele, folosind mișcări circulare timp de aproximativ un minut.

Când vine vorba de clătire, folosește fie o dischetă demachiantă, fie mâinile și apă călduță, nu fierbinte pentru a evita deshidratarea.

Gata pentru al doilea pas de curățare? Menține pielea umedă și aplică formula pe bază de apă exact în același mod ca înainte, folosind o cantitate mică de produs.

Odată ce minutul s-a încheiat, clătește fața cu apă călduță și usucă pielea cu un prosop moale, tamponând.

Cât de des ar trebui să o faci?

În mod obișnuit curățarea dublă se face seara înainte de somn. La urma urmei, acesta este momentul în care este cel mai probabil ca pielea ta să fie acoperită de machiaj și murdărie acumulată pe timpul zilei.

Dar poți adopta tehnica și dimineața, deoarece sebumul poate fi produs și în timp ce dormi.

Alege frecvența  care se potrivește stilului tău de viață și încearcă să o respecți zilnic pentru rezultate optime.

Concluzionând…

Indiferent de produsele alese și frecvența cu care le aplici, ia în calcul că schimbările nu apar peste noapte. În timp însă, vei observa schimbări majore.