idei de afaceri

Iti trec prin cap tot felul de idei de afaceri ciudate?

Imaginatie bogata, o doza de curaj peste care presaram putin noroc. Cam asta ar fi reteta succesului pentru o afacere trasnita.  Ciudatenia vinde, vezi doar cati curiosi atrageau balciurile cu ciudati de altadata. Poate nu crezi ca o idee atipica iti poate aduce multi bani in buzunar… Sincer asta credeam si eu pana cand mi-au fost aduse la cunostinta cateva idei de afaceri ciudate care i-au imbogatit pe nebunii care au crezut in ele.

Milionarii despre care vorbesc au investit mai mult timp si imaginatie decat bani in afacerile lor, asa ca nu ar fi rau sa arunci un ochi pe ideile lor.

Idei de afaceri de…milioane

1.Pagina de internet de 1 milion de dolariidei de afaceri

In 2005, Alex Tew – un student din Wiltshire, Marea Britanie – a gasit o metoda ingenioasa de a-si plati studiile universitare. A deschis un website numit sugestiv: The Million Dollar Homepage.

Englezul a vandut pixelii paginii Home a site-ului care continea 1 milion de pixeli (1000X1000) cu 1 $/pixel. Lansat pe 26 august 2005, site-ul a devenit un adevarat fenomen online, iar pe 11 ianuarie 2006 Alex a devenit milionar in dolari.

idei de afaceri2.Pietre pe post de animale de companie

Gary Dahl, un designer din California, a facut milioane de dolari de pe urma  unei idei de afaceri cel putin trasnite: animale de companie sub forma unor pietre. Animalul de companie „perfect” era insotit de un manual de utilizare cu caracter umoristic, care era de fapt adevaratul produs. Toata afacerea s-a petrecut in 1975 si a adus o suma cu 7 cifre in contul lui Dahl.

3.Casuta postala a lui Mos Craciunidei de afaceri

Mos Craciun este un personaj pe cat de iubit pe atat de exploatat din punct de vedere al imaginii.

Americanul Byron Reese s-a gandit ca atunci cand le va cere parintilor sa plateasca 10 $ pentru o scrisoare trimisa copiilor de catre Mosu’, nu-i va lasa inima sa il refuze. Si acestia nu l-au refuzat. O cutie postala si un site pe internet au bagat in sacul Mosului cateva milioane de dolari.

4.O idee de afacere sfanta

…care le-a trecut prin cap unor calugari de la manastirea Cisterian Abbey din Monroe County. Suparati ca au ramas fara tus la imprimanta si ca nu au gasit cartuse la preturi rezonabile, calugarii si-au deschis propriul magazin de cartuse. Intr-un an s-au imbogatit: 2,5 milioane au intrat in contul calugarilor cu chemare…pentru business. 😉

5.Carti de joc ilustrate, vandute pe Internet

Online-ul se pare ca i-a imbogatit pe multi in cele mai neasteptate moduri. Asa s-a intamplat si in cazul unui instructor de fitness american, Phil Blank, care a reusit sa vanda online carti de joc ilustrate cu exercitii fizice in valoare de 4,7 milioane de dolari.

Pastreaza-ti mintea deschisa pentru idei de afaceri iesite din tipare

Toate aceste idei de afaceri neobisnuite care au nascut milionari nu au cum sa nu iti insufle curaj sa investesti timp, curaj si imaginatie in business-ul la care te tot gandesti de ceva vreme. Se pare ca nimic nu e cu adevarat deplasat sau imposibil in materie de afaceri si ca cele mai traznite idei sunt adevarate comori pentru creativii intreprinzatori.