intrebari frecvente la interviu

Intrebari frecvente la interviu: de pus pe fituica

Inainte sa ne prezentam la un interviu, multi dintre noi ne pregatim in minte o serie de raspunsuri la acele intrebari intrebari frecvente la interviu, pe care le asteptam din partea angajatorului. Cum insa socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, este posibil sa te trezesti in fata uneia sau a mai multor intrebari pentru care nu esti pregatit.

Intrebarile „capcana” difera de la intervievator la intervievator, fiecare dintre acestia avand mici „ciudatenii” in ceea ce priveste modalitatea de selectie. Este foarte important insa sa nu te blochezi la acele intrebari frecvente la interviu si primul pas este sa stii care sunt ele.

Cu siguranta nu iti vor fi adresate toate aceste intrebari frecvente la interviu, insa e bine sa ai un scurt raspuns pregatit in minte pentru fiecare, just in case… 

Intrebari frecvente la interviu: un prag mic, de care se impiedica multi

Si pentru ca tu sa nu te numeri printre cei care o dau in bara la unele dintre cele mai banale intrebari frecvente la interviu, iti propun sa faci cunostinta cu ele.

Intrebari frecvente la interviu

1. De ce ai plecat/ vrei sa pleci de la ultimul job? Nu ar trebui sa iti expui frustrarile legate de sefi/ colegi etc. Poti sa raspunzi ca esti in cautare de noi provocari, oportunitati.

2. Ce experienta ai in acest domeniu? Fii sincer si specifica tot ce este relevant pentru domeniul vizat.

3. Cei stii despre aceasta companie? Raspunsul la unele intrebari frecvente la interviu presupune documentare, lucru valabil si pentru aceasta intrebare.intrebari frecvente la interviu

4. De ce vrei sa lucrezi pentru compania noastra? Documenteaza-te si coreleaza obiectivele tale cu oportunitatile pe care ti le poate oferi compania.

5. Ce relatie ai/ ai avut cu colegii/ sefii de la fostul loc de munca? La fel ca in cazul primei intrebari frecvente la interviu, e bine sa nu iti expui frustrarile legate de colegi sau sefi si sa prezinti cat mai elegant relatia cu acestia.

7. Lucrezi bine in echipa? Esti un adevarat team player, normal! Fii pregatit si cu exemple, pentru a fi cat mai credibil.

8. Cat timp esti dispus sa lucrezi pentru noi, in cazul in care te acceptam? Ar trebui sa eviti un raspuns punctual. Poti sa raspunzi: pentru cat mai mult timp sau atat cat imi voi face bine treaba (ultima cu zambetul de rigoare 😉 ).

9. Care este cel mai mare defect al tau? Este una dintre acele intrebari frecvente la interviu care ii blocheaza chiar si pe cei mai pregatiti candidati. Alege un defect real, cu o anumita legatura cu profesia ta, si prezinta strategia pe care o ai pentru a-l invinge. De ex: Ma stresez de multe ori inutil, insa am descoperit recent o metoda minune care nu ma mai lasa sa ma stresez fara motiv.

10. Ce salariu doresti? Nu raspunde direct. Incearca sa contracarezi intrebarea astfel: „Este o intrebare dificila, puteti sa imi spuneti cam cat valoreaza postul pentru care candidez?”

11. Ai aplicat si la alte joburi in aceasta perioada? Foarte putini angajatori se asteapta sa fie singura ta optiune. Deci poti sa fii sincer si sa spui ca mai exista si alte companii din domeniul vizat de tine, la care ai aplicat.

12. Ai vreo intrebare? Fiind de obicei ultima dintre acele intrebari frecvente la interviu, e bine sa inchei in glorie cu un raspuns bun, sub forma unei intrebari inteligente. Nu intreba de salariu, concedii, beneficii.

Intrebari frecvente la interviu. Cu raspunsurile in buzunar

Faptul ca ai luat la cunostinta aceste intrebari frecvente la interviu, nu inseamna ca trebuie sa reciti raspunsurile ca pe o poezie. Noteaza-ti cateva idei, citeste-le inainte sa pleci de acasa si in timpul interviului…vorbeste liber. Spontaneitatea este pretuita de majoritatea intervievatorilor si iti va aduce multe puncte in plus la rezultatul final al interviului.

Bafta la angajare!