profesii cautate

Profesii cautate – moda in materie de joburi

Ieri vorbeam despre sectoarele in care s-au facut cele mai multe angajari, dar si disponibilizari, astazi vorbim despre profesii cautate in acest an, speram nou, nu atat de… apocaliptic. Bineinteles: vesti bune pentru unii tineri studenti sau absolventi, vesti mai putin bune pentru altii, dar mai ales un motiv de reflectie pentru cei care abia isi aleg drumul in viata…

Profesii cautate altadata, astazi o amintire

Conform Businessmagazin.ro, cele mai cautate profesii vor fi si anul acesta cele din IT, inginerie, finante si contabilitate, dar acest lucru nu mai este o surpriza pentru nimeni. Mai mult, datorita ofertei de candidati sub cererea angajatorilor, acestia din urma se grabesc sa recruteze tinere talente inca de pe bancile facultatii, prin incheierea de parteneriate cu universitati si prin internshipuri, chiar si platite, pentru a-i “creste” pe tineri in spiritual companiei.

De cealalta parte, absolventii de relatii publice si comunicare, limbi straine, relatii internationale sau studii europene vor avea ceva de furca in a-si gasi un job in domeniu anul acesta… insa chiar si asa, se pare ca important este sa fii specialist in domeniul tau. De ce? Pentru ca majoritatea companiilor nu-si permit sa plateasca oameni care nu corespund exact profilului cautat, motiv pentru care si rolul meseriilor de coaching va deveni din ce in ce mai important anul acesta, ajutandu-ne sa ne aprofundam cunostintele in domeniu si sa ne conturam cariera, dar si identitatea profesionala, conform Mihaelei Nicola, CEO The Group.

Profesii cautate si nivele de cariera

profesii cautate
Lasand la o parte acest top de profesii cautate in 2011, se pare ca si nivelul de cariera are o mare importanta in ceea ce priveste sansele de angajare: conform studiului HR Outlook 2011 citat de Businessmagazin.ro, 77% dintre companiile care au facut recrutari au angajat specialisti, 54% au cautat persoane pentru pozitii de intrare si 45% au avut nevoie de si oameni pentru managementul de mijloc.

In momentul actual, in Romania exista peste 450.000 de someri, insa, din pacte, putini dintre ei pot indeplini cerintele angajatorilor…