locuri de munca vacante 2011

Locuri de munca vacante (2011-al doilea trimestru): suficiente?

Fie ca ai sau nu job o astfel de stire nu are cum sa nu te bucure. Te gandesti, mai putini someri, mai putin stres la nivel national, numai oameni fericiti pe strada… Si asa cum este normal, nu pentru ca ai vrea neaparat sa iti schimbi locul de munca, arunci si tu un ochi informativ pe numarul de locuri de munca vacante in 2011 pe sectorul tau de activitate. Pentru ca studiul este realizat pe domenii de activitate, a trebuit intai sa dau un mic search pe google pentru a vedea exact unde ma incadrez si se pare ca domeniul de activitate se numeste: Activitati profesionale, stiintifice si tehnice.

INS (Institutul National de Statistica) ne informeaza ca aproape o treime (9000 de posturi) din totalul locurilor de munca vacante sunt in industria prelucratoare, in jur de 11% in sanatate si asistenta sociala(3100 posturi) si tot in jur de 11% in administratia publica. Sectorul bugetar, impreuna cu invatamantul (400 de locuri), insumeaza aproximativ un sfert (23.8) din numarul locurilor de munca neocupate.

In ceea ce priveste domeniul de activitate care ma interesa…nici urma sa fie pomenit.

Locuri de munca vacante (2011): cresteri si reduceri

Dupa cum informeaza Mediafax, dintre toate domeniile de activitate, cea mai mare crestere fata de primul trimestru a numarului de locuri de munca vacante (2011) s-a produs in activitatile de comert cu ridicata sau cu amanuntul (+700 de locuri) si in cele de informatii si comunicatii (+300 de posturi).

La pol opus, cea mai mare scadere a numarului de locuri de munca vacante (2011) fata de primul trimestru al anului s-a produs in activitatile de servicii administrative si servicii suport.

In cazul in care nu esti tocmai familiar cu activitatile care se incadreaza in aceste domenii de activitate, poti apela la internet care iti va dezvalui dupa o mica interogare a motorului de cautare favorit o multime de site-uri cu liste. Aici vei putea vedea o clasificare exacta a domeniilor de activitate, potrivit codului CAEN (Clasificarea activitatilor din economia nationala).

Numarul de locuri de munca vacante (2011) este imbucurator…

locuri de munca vacante …dar si mai imbucurator ar fi ca numarul sa fie in crestere in cat mai multe domenii de activitate, pentru a acoperi numarul somerilor si al celor proaspat iesiti de pe bancile facultatii.

Tu ce crezi? Va fi piata locurilor de munca din Romania una mai ofertanta si nu ii va mai dezamagi pe cei care viseaza la un job in aria de activitate dupa terminarea studiilor?