lumea virtuala

Moneda neoficiala din lumea virtuala?

Faceti cunostinta cu bitcoin-ul (daca nu ati facut deja)! Ce este? Ei bine, pe scurt, o moneda cu o valoare de 4,8 mai mare decat a dolarului american, care nu este controlata de niciun fel de institutie, cu ajutorul careia se fac deja tranzactii halucinant de mari si care  poate facilita spalarea de bani.

 

Da, bitcoin-ul, aceasta noua valuta digitala, incepe sa prinda din ce in ce mai mult teren… atat in lumea virtuala, cat si in cea reala.

Moneda din lumea virtuala… in lumea reala

Conform Incont.ro, platile cu bitcoin sunt extrem de greu de urmarit si nu ofera informatii referitoare la identitatea utilizatorilor, motiv pentru care a inceput sa fie acceptata chiar si de proprietati de baruri sau chiar de companii destul de maricele. De asemenea, moneda care pare a-si fi castigat notorietatea prin intermediul unor site-uri care vand droguri si armament,  ar putea fi si un foarte bun cip digital de poker  sau o modalitate usoara pentru imigrantii de a trimite bani rudelor de acasa, conform lui Joe Matonis, consultant online.

Si totusi… aceasta moneda din lumea virtuala ramane o enigma pentru autoritati pentru ca ea nu se potriveste cu definitia banilor electronici data de Autoritatea Serviciilor Financiare din Marea Britanie, nefiind emisa in schimbul primirii de fonduri.

Lumea virtuala – ne usureaza sau ne complica viata?

lumea virtuala
Cat de mult va pasi bitcoin-ul, aceasta moneda neoficiala a internetului, dincolo de limitele lumii virtuale… ramane de vazut; pana una alta, eu cred ca ne ajunge “intrecerea” zilnica dintre euro si leu care ne pune serios nervii la incercare.

Un weekend linistit! 🙂