cel mai scump oras din lume

Cel mai scump oras din lume… o micuta localitate

Daca te-as intreba care crezi ca este cel mai scump oras din lume, probabil mi-ai raspunde ca Tokio, New York sau Londra… si ai raspunde gresit, pentru ca cel mai scump oras din lume este Bilibino, centrul administrativ al regiunii Bilibino din districtul Ciukotka, din nord-estul Siberiei, un orasel ce numara 5.500 de suflete si unde un ou costa 15 ruble, adica in jur de 2.10 lei, un kilogram de ceapa – 120 ruble, adica 20,58lei, o bere – 140 ruble, adica in jur de 24.16 lei si un kilogram de lamai – 440 ruble, adica 92,18 lei (!), conform Ziare.com.

Si totusi… viata in Bilibino nu este departe de a fi una “de poveste”.

Viata in cel mai scump oras din lume

Chiar daca zilnic ne plangem de traficul infernal din Bucuresti, n-ar trebui sa-i invidiem pe “saracii” locuitori al celui mai scump oras din lume, care nici macar nu prea au masini personale, in ciuda pretului… rezonabil al unui litru de benzina, pe langa cele la legume sau fructe – 1.28 euro, adica 6.95lei – din cauza circulatiei decongestionate. Asadar, pentru a ajunge dintr-un capat in altul al orasului… mai bine iei un taxi. Pe care dai 70 euro.

De asemenea, pentru ca televiziunea pe cablu nu a avut success din cauza pretului, cele mai multe acoperisuri sunt pline de antene, apartinad celor putini si fericiti care au reusit sa-si cumpere un televizor. Cat priveste alte activitati recreative, in aer liber spre exemplu, desi orasul se lauda cu ale sale conditii ecologice exceptionale, centrala nucleara construita acum 36 de ani spune altceva…

Zacamintele de aur de sub cel mai scump oras din lume

cel mai scump oras din lume
Totusi, acest “cel mai scump oras din lume” este valoros pentru ca sta pe o adevarata comoara, constand in aproximativ 2.000 de tone de aur, zacaminte a caror exploatare este extrem de dificila data fiind infrastructura… la pamant.

Asadar… se putea si mai rau. Acesta este gandul meu de fiecare data cand simt ca mi-a ajuns cu varf si indesat viata in Bucuresti. Dar lasa ca vine alegerile pentru capitala, si sa vezi atunci ce oras frumos si curat ni se promite!