investitia

Investitia e prea mare? Depinde.

Chelltuim, cheltuim, cheltuim…Ne dam banii pe cele mai nefolositoare lucruri care, pe moment, par uimitoare, dar apoi le uitam intr-un colt al casei. Ulterior ne pare rau…dar asta nu inseamna ca ne invatam minte si ne oprim din a arunca banii pe geam.

Totusi, paradoxul este ca atunci cand vrem sa achizitionam ceva cu adevarat valoros, stam pe ganduri si ne intrebam de zeci de ori daca merita investitia. Si, din pacate, de multe ori ramanem cu gandurile.

Investitia care merita toti banii

Dar pe langa nimicurile pe care ne dam banii zi de zi, exista pentru fiecare investitia care si-a meritat toti banii sau care…si-i va merita. Eu m-am gandit care ar fi lucrurile pe care le-as achizitiona si pe care as da atat cat ma tine buzunarul, fara niciun fel de remuscari. Nu stiu daca scopul a fost sa ma conving inca o data 😉 , dar iata pe ce as cheltui mult si bine:

1. O saltea. Somnul este unul dintre cele mai de pret lucruri, la propriu si la figurat, iar un somn bun isi spune cuvantul in toate celelalte aspect ale vietii. Iar daca stau sa ma gandesc ca ne petrecem o treime din viata dormind, chiar ca n-ar avea de ce sa-mi para rau. De asemenea, avand in vedere ca durata de viata a unei saltele este destul de mare, si pretul ar trebui sa fie asemenea, daca ne dorim ceva de calitate…

2. O vacanta. La cat de rare sunt, macar sa fie de neuitat! Cam asta e principiul dupa care ma ghidez…Zi de zi incercam sa economisim, deci macar in vacanta sa fim lipsisti de aceasta grija si sa ne simtim, cu adevarat, bine. N-ar trebui sa incercam sa punem bani deoparte renuntand la o camera cu priveliste spre mare pentru una…fara, pentru ca, pana la urma, scopul unei vacante este sa te bucuri de fiecare clipa…iar fiecare clipa costa.

3. Educatie. Chiar daca ai terminat o facultate si un master, niciodata nu-ti strica sa ma inveti ceva.  Si chiar daca investitia intr-un curs de perfectionare pare exagerata si destul de…inutila la momentul respectiv, fii sigur ca, intr-o zi, te va ajuta mult in cariera sau macar in viata de zi cu zi. Pana la urma este o investitie in dezvoltarea ta, deci o investitie in tine. Iar asta chiar ca merita toti banii!

4. Un aparat foto. Se stie: singurul lucru cu care ramanem pana la sfarsitul vietii sunt…amintirile. Restul se duce, mai devreme sau mai tarziu. Si pentru ca-mi doresc sa-mi amintesc in detaliu fiecare clipa minunata traita alaturi de cei dragi mie, vreau ca fotografiile care marcheaza aceste momente sa fie perfecte. E drept, imaginile ne raman si in minte si in suflet, dar parca tot mai bine e sa le revezi, la propriu.

5. Siguranta. Una dintre nevoile de baza ale fiintei umane, siguranta, trebuie sa guverneze cele mai importante aspecte ale vietii. De la securitatea personala si pana la sanatate, nu exista o suma maxima pe care nu trebuie sa o depasesti pentru a  pune linistit capul pe perna in fiecare seara. Stiu, se duc foarte multi bani pe asigurari de toate tipurile, de la asigurari de sanatate la cele de locuinta sau de masina, dar una dintre conditiile fericirii este linistea interioara… iar toate aceste lucruri, neasigurate, pot fi pierdute definitiv.

Investitia valoroasa pentru fiecare in parte

Cam aceasta este mica mea lista de lucruri…nepretuite. Cand vine vorba de unul dintre cele enumerate mai sus, nu mi-as pune lacat la portofel. Desigur, asta este parerea mea, motiv pentru care astept obiectii si completari. 😀

Pentru tine care este investitia ce merita toti banii?