Peste 65% dintre angajatori sunt dispusi sa acorde prime de Craciun anul acesta…

…potrivit unui sondaj BestJobs. Sondajul ne informeaza ca 33% dintre firme vor oferi prime de Craciun la fel ca in 2010, iar 19% vor acorda bonusuri mai mari decat anul trecut.

In ceea ce priveste asteptarile angajatilor, daca in 2010 24% dintre ei se asteptau sa primeasca prime de Craciun, anul acesta numarul lor a crescut la 33%.

„Daca anul trecut, in contextul situatiei economice, angajatii erau mai sceptici in ceea ce priveste recompensarea lor de catre angajatori, asteptarile acestora au crescut pentru acest sfarsit de an”, ne informeaza realizatorii studiului.

O usoara redresare economica aduce prime de Craciun…

…celor care muncesc in mediul privat, 40% dintre fericiti asteptand prime de Craciun din partea angajatorilor sub forma tichetelor sau cardurilor cadou.

„Estimam ca volumul de tichete cadou emise in acest an va inregistra o crestere de minim 10% fata de anul trecut, datorita unei usoare redresari a mediului economic si faptului ca firmele au realizat impactul major pe care il au tichetele de masa si cadou in motivarea angajatilor si economiile pe care le pot realiza utilizand aceste instrumente financiare”, a declarat Philippe Blecon, director general al Edenred Romania, unul dintre cei mai importanti emitenti de tichete si carduri de beneficii extrasalariale.

Varianta este preferata de atat de multi angajatori deoarece este scutita de taxe salariale si patronale.

Prime de Craciun, invizibile pentru bugetari

La polul opus se afla bugetarii, ei fiind consolati cu faptul ca isi vor primi salariile la timp… Angajatii de pe „domeniile” statului au uitat cum arata Mos Craciun dupa debutul crizei financiare si se pare ca nici anul acesta nu il vor revedea.

Totusi, medicii, profesorii si politistii inscrisi in sindicate primesc din partea acestora pachete cadou care anul acesta se ridica la valori de 40-50 de lei.

Am inteles ca statul nu isi pune barba alba anul acesta, iar patronii nu vor fi extraordinar de darnici. Noua nu ne ramane decat sa punem pe masa speranta cu care ne hranim mereu de Craciun si Revelion, ca la anul…va fi mai bine.