Metode de imbogatire…nascute din propria cenusa

1. Cheia reusitei in viata este sa transformi esecurile in succese… Validitatea acestei afirmatii ar fi putut fi confirmata cu succes de Bell Gunness, care a reusit sa cladeasca o avere  frumusica din cenusa lasata in urma de incendii si din cea a sotilor sai.

Belle Gunness a emigrat din Norvegia in SUA, in 1881. S-a casatorit rapid si si-a deschis propriul magazin de dulciuri, care s-a dovedit in scurt timp neprofitabil. Un an mai tarziu, magazinasul a ars din temelii, insa, din fericire, acesta fusese asigurat. Cu banii oferiti de asiguratori, Belle a cumparat o casa in Austin care, in 1898, a ars tot din temelii, nu inainte sa fie asigurata. In 1990, a venit randul sotului ei sa arda, pardon, sa moara… El a avut, din fericire pentru vaduva „indurerata”, nu una, ci doua polite de asigurare de viata, banii de pe asigurari transformandu-se din nou in ceva ce putea fi asigurat, mai exact intr-o ferma in La porte, Indiana.

La scurt timp dupa ce s-a mutat, barca si o parte din casa (in care erau adapostite trasurile) au ars. In 1902, si al doilea sot al lui Belle a murit, aducandu-i femeii in cont in jur de 3000$… Avand nevoie de un partener de viata cu care sa poate continua sirul de incendii si morti misterioase, Belle a dat anunt in ziar, la rubrica matrimoniale… Timp de doi ani, petitorii au tot trecut pragul fermei lui Belle, unde lasau politele de viata, si apoi dispareau in mod misterios…

In final, pe 28 aprilie 1908, 4 corpuri (un adult si trei copii) au fost gasite in pivnita casei, dintre care unul s-a presupus a fi a lui Belle. Corpului, din pacate, ii lipsea capul, si astfel nu a putut fi identificat… In curtea din spate a casei, oamenii legii au gasit ulterior 12 corpuri, insa capul lui Belle, atasat sau nu de corp, nu a fost gasit niciodata… Averea totala a vaduvei piromane? In jur de 250.000 $.

Metode de imbogatire, dincolo de mormant

William Burke si William Hare sunt doi antreprenori care, desi nu au strans averi impresionante, au castigat destul de multa popularitate in Anglia seculului al XIX-lea, specializandu-se in comertul cu… cadavre. Cum cererea era una bunicica, venind in principal din partea studentilor la medicina care foloseau cadavrele pentru disectie, cei doi au inceput sa isi dezvolte „afacerea”.

Primele lire le-au castigat cei doi Williami din vanzarea corpului unui chirias cazat si decedat in casa lui Hare. Nu a durat mult inainte ca cei doi sa inceapa sa se gandeasca la o metoda  mai productiva de functionare.

Asa au inceput sa omoare oameni, considerand ca aceasta metoda de obtinere a „marfii” era mult mai usoara decat dezgroparea mormintelor. Timp de 18 luni, Burke si Hare, impreuna cu ale lor neveste, au omorat in total 16 persoane. Din nefericire pentru infloritoarea afacere, unul dintre chiriasii lui Hare a devenit suspicios dupa ce a gasit un cadavru sub pat si a alertat politia. Hare a primit imunitate in schimbul marturiei impotriva lui Burke, care a fost condamnat la moarte. In 1829, Burke a fost spanzurat, iar corpul sau a fost oferit studentilor la Medicina, pentru disecare… Ironie? Deloc fina as spune…

Averea lor?! Cu mult mai mica probabil decat cea pe care ar fi strans-o in cazul in care ar fi ales un job normal. Iata ce scria Burke in jurnalul sau. „1 iulie. L-am vandut pe englez pentru 10 lire. Am pastrat toti banii, din cauza felului in care s-a purtat Hare cu mine.”

Metode de imbogatire…fara pereche

Acestea sunt doar doua dintre povestile care au marcat istoria, in ceea ce priveste cele mai macabre metode de imbogatire testate pana acum. Pentru restul sincer nu cred ca am un stomac destul de puternic pentru a vi le povesti.

Cine a spus ca trebuie sa fii in toate facultatile mintale pentru a da dovada de spirit antreprenorial? Morala? Nu faceti ca ei 😉