multi bani

Multi bani + multa inspiratie = faima

Ei, iata reteta unei tinere artiste din Letonia care a ajuns faimoasa punand in practica o idee originala si indrazneata: realizarea unor colaje meticuloare din…dolari. Nenumarate ore de munca asidua si tot la fel de multe bancnote reale de 1 dolar au adus-o pe tanara Irina Truhanova pe culmile gloriei si in situatia de a renunta la job-ul “de birou” ce nu-si mai avea rostul, din punct de vedere financiar, pe langa sumele frumoase castigate din arta.

Si cum orice “afacere” presupune o investitie, aici ea este cat se poate de evidenta! Totusi, artista nu a cheltuit prea multi bani, deoarece toate bancnotele folosite sunt doar de 1$. Castigurile? Incomparabil mai mari!

Multi bani, intr-o forma frumoasa

Metoda folosita de artista este simpla: isi imagineaza produsul final, apoi se apuca de taiat bancnote in diverse forme si aseaza fiecare bucatica acolo unde se potriveste cel mai bine. Usor de zis, greu de facut!

Conform propriilor declaratii, Irina Truhanova a vrut sa realizeze colaje care sa exprime valori ale capitalismului, libertate, independenta…si cum sa faci acest lucru mai bine decat prin intermediul banilor, la propriu?

Urmandu-si inspiratia si dand dovada de mult curaj (pentru ca a taiat multi bani fara garantia unui castig ulterior), Irina a realizat de la portrete de personalitati pana la peisaje, toate din bucatele de dolari atent decupate, aranjate si lipite impreuna. Operele ei au ajuns sa se vanda pe foarte multi bani, astfel de mozaicuri putand fi comandate si pe post de portret…unul cu adevarat valoros.

Ce se intampla cand pui multi bani laolalta…

…faci economii sau iti dezvolti o afacere, ca in cazul de fata. Desigur, iti mai trebuie si o doza mare de talent si o rabdare pe masura; iar in ceea ce priveste multi banipromovarea, internetul isi spune din nou cuvantul, mai ales in astfel de cazuri in care caracterul exceptional al realizarii conduce rapid la efectul de “viral” in mediul online.

Asadar, daca te bate gandul sa-i urmezi exemplul, testeaza-ti intai talentul cu bucatele simple de hartie pentru ca ar fi pacat sa toci banii, la propriu…degeaba. Si, pe deasupra, ideea este deja pusa in practica, asa ca va trebui sa gasesti alta utilitate pentru economiile tale, in cazul in care ai prea multi bani si nu stii ce sa faci cu ei.

Ai putea, spre exemplu, sa-i oferi ca materie prima pentru un portret, acum ca tot exista artisti care se ocupa cu asa ceva. 😉

Daca vrei sa vezi mai multe opera ale Irinei Truhanova, click aici