Prea putine oferte de locuri de munca in strainatate…

… pentru cati doritori exista. Mai precis, conform unui studiu realizat de Tjobs, un portal care reuneste oferte de locuri de munca in strainatate de la peste 500 de firme de recrutare si citat de Realitatea.net, mai mult de 62.300 de romani au trimis CV-uri in luna februarie, in dorinta de a-si incerca norocul si peste hotare. Iar numarul de aplicari creste de la luna la luna…

Oferte de locuri de munca in strainatate – ce tari prefera romanii?

Se pare ca cei mai multi romani asteapta cu sufletul la gura un raspuns de la companii din Germania, Marea Britanie, Grecia, Franta, dar si din SUA, in prezent fiind inregistrate aproximativ 18.500 de posturi disponibile in afara tarii, majoritatea in aceste tari.  Si numarul de CV-uri trimise creste semnificativ:

“Se remarca in continuare o crestere importanta a numarului de CV-uri trimise, in comparatie cu luna precedenta (+ 11%). Aplicarile pentru joburile sezoniere au inregistrat cea mai mare crestere, insa muncitorii romani au preferat sa candideze pentru joburile vacante din Germania, si doar apoi pentru cele din Marea Britanie”, este declaratia oferita pentru Realitatea.net de catre Sonia Dan, reprezentant Tjobs.

Insa chiar si in ciuda concurentei acerbe, sansele de a-ti gasi un job (bine platit) sunt cel mai probabil semnificativ mai mari decat pe plaiuri mioritice.

Oferte de locuri de munca in straintate si… viata peste hotare

Iar daca este sa ne gandim ca un loc de munca in strainatate implica si o lunga perioada de sedere peste hotare, cel mai indicat ar fi sa alegem o destinatie precum Islanda sau Noua Zeelanda, acestea fiind considerate cele mai putin poluate tari din lume. Spre exemplu, in Islanda, speranta de viata pentru barbati este de 72 de ani, pentru femei – de 74 de ani, iar rata mortalitatii infantile – 2 decese la 1.000 de nou nascuti! Pacat ca prea putin se aude despre oferte de locuri de munca in aceste colturi minunate ale lumii…