Calatorie in spatiu – un vis implinit…

… pentru cine isi permite, desigur. Daca esti pasionat de domeniu si iti doresti sa vezi Pamantul din cosmos intr-o micuta escapada in spatiu, ar cam trebui sa incepi sa faci economii, pentru ca in 1-2 ani vor avea loc primele zboruri turistice in spatiu, conform Business24.ro.

Deja companiile care planuiesc sa se lanseze in aceasta industrie construiesc si testeaza, impreuna cu NASA, nave spatiale destinate transportului de pasageri in afara atmosferei, sperand la afaceri anuale de 1 miliarde de dolari in urmatorii 10 ani, conform estimarilor studiilor de piata realizate pana in acest moment.

Cam cat costa o calatorie in spatiu?

De asemenea, se pare ca se pregatesc si mici excursii la o altitudine de 100km, zboruri comerciale care le vor permite calatorilor sa experimenteze cateva minute de imponderabilitate si sa vada ceea ce astazi ne este accesibil doar prin ecranului televizorului sau al computerului: imaginea Pamantului pe fundalul negru al cosmosului.

Totusi, inainte de a te gandi cu entuziasm la o astfel de calatorie in spatiu, ar trebui sa stii ca pretul este unul… semnificativ: aproximativ 200.000 de dolari. Chiar si asa, compania Virgin Galactic are deja incasari de 60 de milioane de dolari de la norocosii care se vor bucura primii de o astfel de experienta odata ce vor fi pornite zborurile, adica in 2013- 2014, conform estimarilor.

Calatorie in spatiu, nu doar pentru turisti

calatorie in spatiu
Dar nu numai cei instariti vor beneficia de pe urma acestor calatorii in spatiu, ci noi toti pentru ca se pregatesc si zboruri suborbitale pentru institutii academice, organizatii de cercetare sau companii care vor sa faca experimente sau sa tarnsporte echipamente in spatiu.

Acestea fiind spuse, deocamnadata ramanem cu picioarele pe pamant si cu speranta ca, poate poate, vom apuca si noi sa ne bucuram de o calatorie in spatiu mai… accesibila.