Daca partenerul de viata a calcat stramb…

… si poti dovedi acest lucru in instanta cu probe incontestabile, noul Cod Civil il obliga sa iti plateasca despagubiri intreaga viata. Desigur, mai sunt cateva conditii esentiale, cum ar fi aceea ca mariajul sa fi durat cel putin 20 ani si ca, in urma infidelitatii, cel inselat sa nu isi refaca viata pe plan sentimental, cel putin oficial.

Bineinteles, daca vrei sa beneficiezi de acest “sprijin financiar” din partea fostului partener din viata, trebuie sa pui din timp ceva bani deoparte pentru onorariul detectivului particular, o profesie care castiga din ce in ce mai mult (teren).

Infidelitatea costa. La ce il obliga Codul Civil pe partenerul de viata infidel

Noi ca detectivi particulari avem posibilitatea de a dovedi prin probe incontestabile culpa exclusiva a unuia dintre soti, ca de exemplu infidelitatea acestuia, actele de violenta morala sau fizica exercitata asupra celuilalt sot, consumul in exces de bauturi alcoolice sau parasirea nejustificata a domiciliului”, acestea sunt vorbele unui detectiv particular, citat de Incont.ro, o declaratie incurajatoare pentru sotii macinati de suspiciuni, pentru care adevarul ar putea fi dureros, dar si… banos.

Mai precis, daca reusesti sa aduci in instanta probe cat se poate de clare, fie ele filmulete, inregistrari audio sau imagini, ai dreptul sa ceri judecatorului stabilirea unei rente viagere, a unei sume pe care fostul partener va fi obligat sa ti-o vireze in cont luna de luna. Suma se acorda pe toata durata vietii celui absolvit de vina in desfacerea casatoriei  (daca exista, cu adevarat, asa ceva) si  poate fi mai mica sau mai mare, in functie de bunurile detinute de cuplu, dar si de veniturile lunare ale gospodariei inainte de dizolvarea casniciei.

Cat priveste dreptul la intimitate…. incurcate sunt caile legii!

 Partenerul de viata, cu cartile pe fata

Iata un alt motiv pentru care cuvantul “casatorie” va aduce si mai multi fiori pe sira spinarii multor barbati… si femei, de ce nu? Privind din exterior, ar putea exista pareri pro si contra acestei prevederi, insa sunt sigura ca pentru toti cei aflati in aceasta situatie, de partea “nevinovatilor”, vestea aduce, pe langa un venit suplimentar,  mai ales un mare sentiment de satisfactie.

Astfel, in ceva luni/ ani, cel tradat si-ar acoperi macar cheltuielile de investigatie, una cu siguranta lunga si foarte costisitoare.